Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Εγκαινιάστηκε το Σχολείο Ειδικής Αγωγής στα Καμάρια

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στα Καμάρια τα εγκαίνια του δευτεροβάθμιου σχολείου ειδικής αγωγής, μέσα σε ένα κλίμα χαράς, αισιοδοξίας και ελπίδας. Τον Αγιασμό τον εγκαινίων τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδας Ιστιαίας και Β. Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομος.
Παρόντες στα εγκαίνια ήταν , όπως ο προαναφέραμε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος, ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, οι Βουλευτές Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ακριώτης, Τάσος Πρατσόλης και Ζωή Λιβανίου, ο Βουλευτής Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας Σίμος Κεδίκογλου, ο πρώην Βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Κοντζιάς, η Δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου – Σπανού, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγγελική Κούκουζα - Δελχά, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Θανάσης Σπανός, Επικεφαλής Παρατάξεων και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Διοικητές Σωμάτων Ασφαλείας της περιοχής καθώς και ο κ. Κυριτσόπουλος Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας και ο κ. Δημητρίου Περιφερειακός Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημητρίου. Επίσης το παρών έδωσαν αρκετοί πολίτες, μέλη φορέων και συλλόγων καθώς και γονείς.
Μετά τον Αγιασμό ακολούθησαν χαιρετισμοί των επισήμων καθώς και μικρές ομιλίες, από τον Διευθυντή του Σχολείου Δαβίδ Κωνσταντινάκη, τη Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο κ. Σπανό. Επίσης δόθηκαν τιμητικές πλακέτες σε  όσους με τις χορηγίες τους βοήθησαν στην αποπεράτωση του σχολείου.
Ουσιαστικός στο λόγο του ήταν ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Κωνσταντινάκης, ο οποίος τόνισε, ότι το μεγάλο στοίχημα για την επιτυχία αυτόν των σχολείων θα έχει επιτευχθεί μόνο αν αλλάξει η νοοτροπία όλων μας απέναντι στα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Επίσης συμπλήρωσε ότι το στοίχημα αυτό θα έχει χαθεί αν αυτά τα εκπαιδευτήρια ιδρυματοποιηθούν. Τέλος ο κ. Κωνσταντινάκης  ευχαρίστησε την Εταιρεία Ε. και Δ. Κόντος που πρόσφερε ένα υπερσύγχρονο θερμοκήπιο, τον Σύλλογο Ξενοδόχων Αιδηψού, την εταιρεία Νηρέας , την οικογένεια Χρήστου Δελχά, την Εταιρεία Κριμάτογλου, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Δήμαρχο Ιστιαίας και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Θανάση Σπανό.
Στη συνέχεια έγινε το καθιερωμένο κόψιμο της κορδέλας, από τη Δήμαρχο, τον Υφυπουργό Παιδείας, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, ενώ πραγματοποιήθηκε και ξενάγηση στους χώρους του σχολείου.

Δείτε παρακάτω Βίντεο και Φωτορεπορτάζ απ’ τα εγκαίνια….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...