Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016

Η «οδύσσεια» του παραλιακού γηπέδου στο Ν. Πύργου και ο αγώνας του Βυζαντίου για την ανακατασκευή του

Διαχρονικό όνειρο της ομάδας του Βυζαντίου Νέου Πύργου αποτελεί η επιστροφή της στη φυσική της έδρα, το παραλιακό γήπεδο Νέου Πύργου. Ίσως οι παλαιότεροι το θυμούνται καλύτερα. Θυμούνται να διεξάγονται αγώνες και να πραγματοποιούνται το καλοκαίρι πολλά τουρνουά. Όμως τώρα το γήπεδο αυτό με το πέρασμα του χρόνου άρχισε να απαξιώνεται από τους κρατούντες την τοπική εξουσία με αποτέλεσμα να έχει εγκαταλειφθεί και να μην είναι κατάλληλο προς χρήση.

Ο εν λόγω χώρος παραχωρήθηκε στο Σωματείο το 1958. Το 1963, ο Νομάρχης Εύβοιας παραχώρησε αυτό καθώς και άλλες εκτάσεις στην Κοινότητα Νέου Πύργου, υπό τον όρο να μην πωληθούν ή εκμισθωθούν απ’ την Κοινότητα. Βέβαια ο Νομάρχης τότε δεν ανακάλεσε την προηγούμενη απόφαση αυτή του 1958 και όπως αναφέρει η ομάδα σε διεκδικητική αγωγή που κατέθεσε η Κοινότητα διαχρονικά έχει παραβεί τους όρους της απόφασης του 1963. Ποτέ όμως δεν αμφισβήτησε, όπως αναφέρει στην ίδια αγωγή την χρήση του χώρου ως γήπεδο.
Η Διεκδικητική αγωγή από πλευράς Σωματείου κατατέθηκε στις 27/2/2014 λόγω αναβολής, αλλά και αποχής των Δικηγόρων δεν εκδικάστηκε. Εν συνεχεία το Σωματείο παραιτήθηκε του δικογράφου ώστε να βρεθεί μια συναινετική λύση μεταξύ αυτού και του Δήμου. Πρώτο αίτημα για να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο κατατέθηκε στο Δήμο στις 4 Μαΐου του 2016. Αφού το θέμα δεν τελεσφόρησε η ομάδα επανήλθε με δεύτερο αίτημα της που υπογράφεται απ’ τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Μασουρίδη στις 4 Αυγούστου το 2016 και με το οποίο ζητά την παραχώρηση του παραλιακού γηπέδου για 30 χρόνια.
Μάλιστα στο παραπάνω αίτημα υπάρχει και συμπληρωματική πρόταση, όπου η ομάδα αναφέρει προς το Δήμο ότι θα μεριμνήσει για ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου, κατασκευή αποδυτηρίων, αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου καθώς και διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων. Μέχρι στιγμή από πλευράς Δήμου δεν υπάρχει ακόμη απάντηση και σε αυτό το αίτημα.
Για το συγκεκριμένο θέμα μίλησε στο «Δ & Α» ο Πρόεδρος της ομάδας Κωνσταντίνος Μασουρίδης, καθώς και ο Προπονητής Δημήτρης Ζουπανιώτης. Πριν τις δηλώσεις θα πρέπει να αναφερθεί ότι η ομάδα του Βυζαντίου αποτελεί επίσημο συνεργάτη του δικτύου Ακαδημιών της ΑΕΚ στη Β. Εύβοια (AEK FC Development network).
Ο Πρόεδρος της ομάδας Κώστας Μασουρίδης ανέφερε ότι «Ο Δήμος αφού δεν μπορεί να φτιάξει το χώρο που κατέστρεψε καλό θα είναι να άφηνε του Βυζάντιο να λειτουργήσει το χώρο αυτόν, ο οποίος θα ανεβάσει το πολιτιστικό επίπεδο του Νέου Πύργου. Εκτός απ’ την ανακατασκευή, αγωνιστικού χώρου αποδυτηρίων κλπ που θα αναλάβουμε, στόχος μας είναι η διοργάνωση αρκετών αθλητικών εκδηλώσεων με συνεργασία και μεγάλων ΠΑΕ. Τώρα σχετικά με το ήδη υπάρχον γήπεδο του Νέου Πύργου, με δύο φορές το μήνα, δηλαδή 16 φορές όλη τη σεζόν που μας παραχωρείται, δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι θα κάνουμε αθλητισμό και ότι θα αναβαθμίσουμε το αθλητικό και πολιτιστικό επίπεδο της περιοχής. Δύο φορές το μήνα παραχωρείται για να λένε μετά ότι παραχώρησαν γήπεδο στο Βυζάντιο το οποίο το είχαν χωρίς έδρα έντεκα χρόνια.  Στα χρόνια που έπαιζα εγώ ποδόσφαιρο το παραλιακό γήπεδο ήταν πρότυπο γήπεδο για όλη την Εύβοια, με χόρτο σε εποχές που ακόμη και Α’ Εθνική έπαιζε σε ξερό και τώρα μην πούμε πως το κατάντησαν …κάποιοι…».
Ο Προπονητής της ομάδας του Βυζαντίου Δημήτρης Ζουπανιώτης ανέφερε πως «πιστεύω πως αν φτιαχτεί το παραλιακό γήπεδο του Νέου Πύργου θα είναι ένας πόλος έλξης αθλητικού τουρισμού. Θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα προσφέρει στο Βυζάντιο στέγη για μια ζωή. Σκεφτείτε, πόσες ακαδημίας, πόσα φεστιβάλ και πόσα τουρνουά όλων των κατηγοριών μπορούν να γίνουν σ’ αυτό το γήπεδο και πόσος κόσμος θα επισκέπτεται το Νέο Πύργο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...