Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

Επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με σύλληψη για παραβίαση του νόμου περί όπλων

Σχετικά με την σύλληψη νεαρού στην περιοχή της Αιδηψού για παραβίαση του νόμου περί όπλων σχετικό δελτίο τύπου εξέδωσε σήμερα και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς ΅Ελλάδας. Επειδή για το εν λόγω θέμα είδαμε και κάποιο ντόρο σχετικό οφείλουμε να πούμε τα εξής. Πάντα μα πάντα από πλευράς μας ελέγχεται η αξιοπιστία των πηγών με την αρμόδια υπηρεσία ώστε να τεκμηριωθεί η ύπαρξη συμβάντος ή όχι. Δεύτερον πέραν των γενικών στοιχείων όπως ηλικία ή διαμονή σε μια ευρύτερη περιοχή, ακόμα και να έχουν περιέλθει εις γνώση μας περαιτέρω στοιχεία, από πχ κακόβουλη διαρροή, που μπορεί να αποκαλύπτουν ή να φωτογραφίζουν την ταυτότητα του συλληφθέντα δεν χρησιμοποιούνται διότι την απόδοση ή όχι ευθυνών την κάνει η δικαιοσύνη, ούτε η Αστυνομία, ούτε και ΜΜΕ είναι φορείς απόδοσης δικαιοσύνης και το σπουδαιότερο υπάρχει το συνταγματικά κατοχυρωμένο τεκμήριο της αθωότητας κάθε πολίτη μέχρι το κλείσιμο της υπόθεσης (τελεσιδικία ή παραπομπή στο αρχείο) και μόνο η εισαγγελικές αρχές έχουν δικαίωμα αν το κρίνουν αναγκαίο να δίνουν στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία ταυτότητας ατόμων φερόμενων ως κατηγορουμένων.

Παρά ταύτα αν οποιοσδήποτε πολίτης θεωρεί ότι έχει πέσει θύμα κακού τρόπου λειτουργίας των υπηρεσιών και θέλει να δημοσιοποιήσει το θέμα του και να καταγγείλει πράξεις και περιστατικά που θεωρεί ότι δεν συνάδουν με τη σωστή και νόμιμη λειτουργία των υπηρεσιών και παραβιάζουν τα δικαιώματά του εμείς οφείλουμε να του δώσουμε βήμα να εκφραστεί..
Παραθέτουμε παρακάτω παρακάτω και το επίσημο Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας για το θέμα όπως αυτό υπάρχει και στον επίσημο δικτυακό της τόπο... σχετικά (ΕΔΩ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...