Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Και με τη "βούλα" του ΣτΕ στο ΤΑΙΠΕΔ τα ιαματικά λουτρά Αιδηψού

Και με τη βούλα του ΣτΕ πέρασαν στο ΤΑΙΠΕΔ οι εγκαταστάσεις των ιαματικών πηγών της Αιδηψού, καθώς απορρίφθηκαν ως αβάσιμοι όλοι οι ισχυρισμοί του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.
Σύφωνα με την υπ' αριθμόν 2389/2016 απόφαση της επταμελούς αυξημένης σύνθεσης του Δ' τμήματος του ΣτΕ, οι ιαματικές πηγές και οι εγκαταστάσεις νομίμως κατ' αρχάς μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ προς αξιοποίηση σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3986/2011.


Όπως αποφάνθηκε το ΣτΕ, ειδικοί νόμοι μπορεί να θεσπίζουν ρυθμίσεις που να αποκλίνουν από τις επιταγές και τις δεσμεύσεις του άρθρου 17 του Συντάγματος (προστασία της ιδιοκτησίας) δίνοντας με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα απαλλοτρίωσης των πλουτοπαραγωγικών πηγών χωρίς την τήρηση ή την πλήρη τήρηση των εγγυήσεων που προβλέπονται στο άρθρο 17.

Η προσφυγή του δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού ζητούσε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη ή απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεως και Αποκαταστάσεως σύμφωνα με την οποία μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ η ακίνητη περιουσία (εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών) συνολικής έκτασης 22.115 τ.μ που βρισκόταν στην κυριότητα του δήμου.

Του Μιχαήλ Άγγελου Κωνσταντόπουλου από: www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...