Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Παρουσία του Περιφερειάρχη συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιστιαίας – Αιδηψού (photo)

Περιοδεία στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Τον Περιφερειάρχη συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας Φάνης Σπανός, ο  Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού – Πολιτισμού – Τουρισμού Γιάννης Κοντζιάς, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Βουρδάνος και ο Γιώργος Κελαϊδίτης και η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Μήνα Παπαναστασίου.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αρχικά η Δήμαρχος Ελένη Ευσταθίου καλωσόρισε τον Περιφερειάρχης και το Επιτελείο του και εν συνεχεία του έδωσε του λόγο.
Κατά την τοποθέτηση του ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε σε έργα που εκτελούνται στην περιοχή, όπως παράκαμψη Αιδηψού και Περιφερειακός Γιάλτρων και όπως είπε έχει ήδη εξασφαλισθεί χρηματοδότηση για την απρόσκοπτη συνέχισή τους. Ανέφερε ότι εντάχθηκε στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και αναμένεται σύντομα να δημοπρατηθεί το έργο για την αποκατάσταση των κατολισθιτικών φαινομένων στο δρόμο Αιδηψός – Ήλια – Ροβιές, έκανε λόγο για έργα συντήρησης οδικού δικτύου, που ολοκληρώθηκαν και νέα που αναμένεται να γίνουν και μίλησε για τα δύο μεγάλα έργα που εκτελεί η Περιφέρεια για τη βελτίωση του δρόμου Ψαχνά – Προκόπι.
Παίρνοντας το λόγο η Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Ουρανία Παπανδρέου ζήτησε από τον Περιφερειάρχη την άμεση παρέμβασή του για το ΧΥΤΑ Ιστιαίας και το Βιολογικό Καθαρισμό της Αιδηψού, που όπως τόνισε είναι περιβαλλοντικές βόμβες για την Περιοχή.
Ο Επικεφαλής του Συνδυασμού «Δημιουργία» Νίκος Τσελίκας, αναφέρθηκε στον περιορισμό της ΖΟΕ, που όπως τόνισε δημιουργεί προβλήματα στους επιχειρηματίες και στην πορεία θα δημιουργήσει προβλήματα και στους αγρότες της περιοχής.
Ο Επικεφαλής του Συνδυασμού «Νέα Πορεία» Ηλίας Πετσής αναφέρθηκε σε τέσσερα θέματα. Πρώτον στη δημιουργία Περιβαλλοντικού Πάρκου στα στο Μικρό και Μεγάλο Λιβάρι και περιορισμό της ΖΟΕ στους πυρήνες της, τονίζοντας πως η ακτίνα που καταλαμβάνει αυτή είναι πολύ μεγάλη. Ζήτησε την αρωγή της Περιφέρειας στην ανάδειξη ιστορικών, φυσικών και αρχιτεκτονικών μνημείων της περιοχή. Τρίτον βοήθεια για λύσεις στον προβληματικό ΧΥΤΑ Β. Εύβοιας και τέταρτον αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα της διαχείρισης των υδάτων. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά, στο πρόβλημα της ύδρευσης των Γιάλτρων ζητώντας παράλληλα την ένταξη του έργου για το δίκτυο ύδρευσης του χωρίου στο ΕΣΠΑ.

Τέλος ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θανάσης Καμαράτος αναφέρθηκε σε μείζονα προβλήματα της περιοχής, όπως τη κατάργηση του Α.Τ. Αιδηψού, οι τραγική κατάσταση του Κ.Υ. Ιστιαίας, το πρόβλημα της ύδρευσης στα Γιάλτρα και τα προβλήματα συγκοινωνίας κυρίως ακτοπλοϊκής που αντιμετωπίζει η περιοχή. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...