Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

Επιστολή του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Καμαρίων προς τη Δήμαρχο για τη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Ιστιαίας

ΠΡΟΣ
Την κ. Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού
Καμάρια, Οκτώβριος 2016
Αξιότιμη κα Δήμαρχε,
Ως δημότες που ενδιαφερόμαστε για το καλό του τόπου μας, αλλά και ως εκπρόσωποι του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Καμαρίων, αισθανόμαστε την ανάγκη να σας καταθέσουμε τις απόψεις μας για ένα ζήτημα που μας προβληματίζει.

Τις μέρες αυτές, όπως διαπιστώσαμε, λαμβάνουν χώρα από τα αρμόδια τεχνικά συνεργεία οι εργασίες συντήρησης και επισκευής του πρώην Δημοτικού Σχολείου Καμαρίων, προκειμένου να λειτουργήσει στο χώρο αυτό το Ειδικό Σχολείο Καμαρίων. Καταρχάς, σας διαβεβαιώνουμε ότι χαιρετίζουμε την προσπάθεια αυτή και ευχόμαστε να λειτουργήσει σύντομα το σχολείο. Θα θέλαμε, όμως, παράλληλα, να σας επισημάνουμε ότι στη μία αίθουσα του κτιρίου που επισκευάζεται, φιλοξενείται ήδη από πολλών ετών το πολύτιμο περιεχόμενο της άλλοτε "Λαϊκής Βιβλιοθήκης Ιστιαίας", που περιλαμβάνει χιλιάδες συλλεκτικούς τόμους και βιβλία, αρκετά εκ των οποίων παλαιά, σπάνια και δυσεύρετα. Τα βιβλία αυτά συνιστούν μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, ξυπνούν μνήμες από τα παιδικά μας χρόνια και αποτελούν παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές συμπολιτών μας.
Για όλους αυτούς τους λόγους, παρακαλούμε όπως φροντίσετε προκειμένου οι τεχνικές εργασίες να γίνουν κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μην προκληθεί οποιαδήποτε βλάβη ή φθορά στα βιβλία (σκόνισμα βιβλίων από υλικά οικοδομών, καταστροφή βιβλίων από τυχόν μεταφορά τους, πρόχειρη επανατοποθέτησή τους στα ράφια κλπ). Επίσης, οι οποίες διαρρυθμίσεις του χώρου παρακαλούμε να γίνουν έτσι ώστε το περιεχόμενο της βιβλιοθήκης να εξακολουθεί να υφίσταται άθικτο και να μπορεί να υπάρχει πρόσβαση σ’ αυτό.
Σας επισημαίνουμε ότι το ενδιαφέρον του Συλλόγου μας για το ζήτημα της Βιβλιοθήκης θα παραμένει αμείωτο μέχρι τη στιγμή της οριστικής εγκατάστασής της στον πλέον κατάλληλο χώρο, που θα επιλέξει η Δημοτική Αρχή, στην άριστη και άρτια κατάσταση που παραδόθηκε από το Σύλλογό μας προς τη Δημοτική Αρχή το περιεχόμενο της Βιβλιοθήκης. Επ’ αυτού, άλλωστε, υπάρχει σχετική δέσμευση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιστιαίας, η οποία αναμένουμε να υλοποιηθεί.
Κλείνοντας, σας τονίζουμε ότι, εφόσον χρειαστεί, μπορούμε, με τα μέσα που διαθέτει ο Σύλλογός μας και με ειλικρινές ενδιαφέρον για προσφορά, να ενισχύσουμε τις προσπάθειές σας για τη λειτουργία του Ειδικού Σχολείου, παράλληλα, όμως, επιθυμούμε να λάβετε σοβαρά υπόψιν σας όσα σας εκθέσαμε για την προστασία του πολύτιμου αρχείου της βιβλιοθήκης. Επικαλούμαστε τις ιδιαίτερες ευαισθησίες σας στα θέματα της παιδείας και του πολιτισμού και αναμένουμε τη θετική σας ανταπόκριση.
Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού
και Μορφωτικού Συλλόγου Καμαρίων
Ο Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...