Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016

Στέφανος Παπανδρεόυ: «Στόχος του Τελεθριακού η είσοδος στην τετράδα»

Τζάμπολ στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ το Σάββατο 8 Οκτωβρίου και ο Τελεθριακός αντιμετωπίζει στο Κλειστό της Ιστιαίας τον Μάκαρο Άμφισσας στην πρεμιέρα. Με αφορμή την έναρξη του πρωταθλήματος ο Πρόεδρος του Τελεθριακού, που αποτελεί τον μοναδικό εκπρόσωπο της Β. Εύβοιας στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ, Στέφανος Παπανδρέου, παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο «Δυνατά & Αθλητικά» και στο Γιάννη Δραπανιώτη. Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για τους φετινούς στόχους της ομάδας, τις μεταγραφές της, την προοπτική εξέλιξης του μπάσκετ στη Β. Εύβοια, καθώς και για το κλειστό της Ιστιαίας, τι παρεμβάσεις έχουν γίνει μέχρι τώρα και τι προσθήκες είναι απαραίτητες να γίνουν. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά…..


Ερ:. Το ερχόμενο Σάββατο 8 Οκτωβρίου έχουμε τζάμπολ στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ με αντίπαλο τον Μακαρο Άμφισσας. Πέρσι στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία ο Τελεθριακός άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και υποσχέσεις για το μέλλον. Ποίοι είναι λοιπόν οι φετινοί στόχοι της ομάδας, μετά και τα πολύ καλά περσινά δείγματα γραφής;;

Η άνοδος κατηγοριών δεν είναι αυτοσκοπός για τον Τελεθριακό, πάντως θεωρώ ότι η Α' ΕΣΚΑΣΕ είναι μια δυνατή κατηγορία με αρκετούς αγώνες προκειμένου μια ομάδα μπάσκετ να είναι ανταγωνιστική στοχεύοντας στην ανάπτυξη ενός αξιόλογου φυτώριου παιδιών.
Ωστόσο έχω εξηγήσει στους παίκτες και τον προπονητή ότι πρέπει να αγωνίζονται κυρίως για να κάνουν περήφανους τους φίλους της ομάδας και τα παιδιά του συλλόγου μας και μετά έπονται τα καλά αποτελέσματα που αργά ή γρήγορα θα επιτευχθούν όταν είμαστε πειθαρχημένοι και συγκεντρωμένοι στους στόχους μας. Οι σταθερές και διαρκείς αξίες του συλλόγου μας παραμένουν η προσέλκυση νέων παιδιών στο μπάσκετ και η ανάδειξη δικών μας ταλέντων.
Στο πλαίσιο αυτό οι φετινοί αγωνιστικοί στόχοι της αντρικής μας ομάδας που αγωνίζεται στην Α' ΕΣΚΑΣΕ είναι η είσοδος στην τετράδα της τελικής κατάταξης που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου της Γ' εθνικής κατηγορίας.
Στην αντρική ομάδα φέτος εντάξαμε στο δυναμικό μας έναν σημαντικό αριθμό ικανών και έμπειρων παικτών με μεγάλη αγωνιστική πορεία στα παρκέ.
Ως εκ τούτου οι φίλοι μας και τα παιδιά του Τελεθριακού θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν πολύ δυνατά ματς και να λάβουν τις κατάλληλες εμπειρίες και παραστάσεις που θα τους βοηθήσουν στην εξέλιξή τους ως παίκτες μπάσκετ.
Υπενθυμίζω ότι η ομάδα μας ξεκίνησε με έδρα τις Καματριάδες/Γαλατσαδες Ιστιαίας πριν από 6 χρόνια με καθαρά φίλαθλα και αναπτυξιακά κίνητρα.
Όλα τα αγωνιστικά μας τμήματα  αποτελούνται από σωστά και φιλότιμα παιδιά και σε αυτό οφείλεται η μέχρι σήμερα εξέλιξή μας. Απαραίτητες προϋποθέσεις για κάθε νέο παίκτη που εντάσσεται στο δυναμικό της ομάδας μας είναι να είναι καλός χαρακτήρας, να σέβεται τους συναθλητές του και να διαθέτει ομαδικό πνεύμα.

Ερ:. Γιώργος Ρουμελιώτης, ο πρώτος σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος, ένας παίκτης, πολλές φορές μια ομάδα μόνος του. Σίγουρα σοβαρή απώλεια. Πως θα καλυφθεί φέτος αυτό το κενό;

-Εύχομαι καταρχήν στον Γιώργο το Ρουμελιώτη καλή επιτυχία στην Γ' εθνική και να είναι του χρόνου ή όσο το δυνατόν συντομότερα κοντά μας. Εμείς τον περιμένουμε και μάλιστα για να τον τιμήσουμε ως πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος 2015-6 Α' ΕΣΚΑΣΕ θα του αποδώσουμε αναμνηστική πλακέτα στον αγιασμό που θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου στο κλειστό Ιστιαίας μια μέρα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.
Υπενθυμίζω παίζουμε 8 Οκτώβριου κλειστό Ιστιαίας 15:00 Τελεθριακος- Μάκαρος Άμφισσας πρώτη αγωνιστική 2016-7 όπου θεωρώ ότι μπορούμε και πρέπει να νικήσουμε.
Κατά τα αλλά μια ομάδα που θέλει να παραμείνει σε μια ανταγωνιστική κατηγορία θα πρέπει να προβλέπει ορισμένες καταστάσεις πριν ακόμη λήξει το πρωτάθλημα και να αντιμετωπίζει με επιτυχία το ενδεχόμενο αποχώρησης ενός καλού παίκτη έχοντας εναλλακτικές λύσεις.
Ως Τελεθριακός προχωρήσαμε έγκαιρα στην απόκτηση τεσσάρων νέων παικτών του Γ. Μητρόπουλου, Δ. Παπαθανασίου, Κ. Ιωακείμ και Μ. Κουμπέ που θεωρώ ότι όχι μόνο θα καλύψουν τα κενά αλλά θα δώσουν και μια νέα ώθηση στην ομάδα μας και μεγαλύτερο βάθος.
Ωστόσο ηγέτες πάντοτε χρειάζεται μια ομάδα και πιστεύω ότι και φέτος θα υπάρξει το κατάλληλο άτομο που θα παίξει αυτό τον ρόλο. Μένει να το δούμε.

Ερ:. Σημαντικές οι μεταγραφικές ενισχύσεις, αξιόλογες γι’ αυτή την κατηγορία. Στόχος είναι μόνο η καλή πορεία και το πλασάρισμα στην τετράδα; Ή στο εγγύς μέλλον και η άνοδος σε εθνική κατηγορία;; Πιστεύετε ότι η Βόρεια Εύβοια μπασκετικά μπορεί να στηρίξει μια παρουσία ομάδας εκεί ή υπάρχουν δυσκολίες;; και αν ναι μπορούν να ξεπεραστούν και πως;;

-Πιστεύω ακράδαντα ότι η περιοχή δεν μπορεί να στηρίξει μια άνοδο σε εθνική κατηγορία Γ' εθνική για παράδειγμα. Ακόμη και στην τοπική κατηγορία της Β' ΕΣΚΑΣΕ μπορεί να έχει προβλήματα μια ομάδα αρκεί να δούμε τις δεκάδες αποχωρήσεις/συγχωνεύσεις ομάδων που σημειώθηκαν φέτος στην ΕΣΚΑΣΕ και το συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα. Και σε αυτό το σημείο θέλω να μαι ξεκάθαρος. Όταν όμως λέω περιοχή Β. Εύβοιας δεν εννοώ τον φίλαθλο κόσμο η συμμετοχή του οποίου είναι μέχρι τώρα πολύ ικανοποιητική. Εννοώ το κράτος, τον εκάστου δήμο, την επιχειρηματική κοινότητα και την μορφολογία του εδάφους. Το γνωρίζετε ότι τα έξοδα μιας ομάδας μπάσκετ της Β. Εύβοιας και δη της Ιστιαίας είναι τουλάχιστον 30%-40% αυξημένα λόγω της μετακίνησης, οδοιπορικών παικτών/προπονητών και εξαιτίας των αμέτρητων άλλων δυσκολιών σε σχέση με τις άλλες ομάδες της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδος όπως Θήβα Χαλκίδα κτλ;
Πάντως αν παρά τις δυσκολίες συμβεί άνοδος του Τελεθριακού σε εθνική κατηγορία που δεν είναι πρώτη μας προτεραιότητα θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους καθότι δεν συντρέχουν αυτή τη στιγμή οι προϋποθέσεις για αποδοχή μιας τέτοιας πρόκλησης εξαιτίας της ανυπαρξίας ξύλινου παρκέ στο κλειστό Ιστιαίας που είναι υποχρεωτικό στις εθνικές κατηγορίες αλλά και της έλλειψης εθελοντών για να αναλάβουν καθήκοντα εφόρων και άλλων καθηκόντων.

Ερ:. Ποιοι οι στόχοι και οι φιλοδοξίες και βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα για τα τμήματα υποδομής της ομάδας;;

Τα τμήματα υποδομής είναι το Α και το Ω για μια φιλόδοξη ομάδα.
Έχουμε πετύχει έως σήμερα τρεις φορές το παιδικό και εφηβικό τμήμα να προκριθεί σε επόμενη φάση πρωταθλήματος γεγονός που αποτελεί άθλος αν συνυπολογίσουμε ότι η ομάδα μας διέθετε μια πολύ μικρή ακαδημία περίπου δέκα παιδιά από 6-12 ετών. Για το σοβαρό αυτό ζήτημα αποφασίσαμε από φέτος να συνεργαστούμε με την Ακαδημία μπάσκετ Πανιστιακός της Μαρίας Ραχιώτη πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ η οποία έχει ασχοληθεί σε όλη της την μέχρι τώρα καριέρα με εκμάθηση μπάσκετ σε αγόρια και κορίτσια. Πιστεύω ότι αυτή η συνεργασία θα αποβεί επωφελής για όλους μας και θα είμαστε σε θέση σε ορισμένα χρόνια να δούμε εκπληκτικά αποτελέσματα με τα δικά μας παιδιά να πρωταγωνιστούν και να πηγαίνουν μπροστά το άθλημα στην Ιστιαία και γενικά την Β. Εύβοια.

Ερ:. Και κάτι τελευταίο. Η ομάδα αγωνίζεται με ομάδες απ’ όλη την Στερεά, άρα και η έδρα της – το κλειστό Ιστιαίας – αποτελεί βιτρίνα για την εικόνα της περιοχής μας. Θεωρείτε ότι πρέπει να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις που να βελτιώνουν την εικόνα του;;; και ποιες είναι αυτές;;

Οι παρεμβάσεις στην υποδομή του κλειστού γυμναστηρίου έπρεπε να έχουν γίνει άδω και πολλά χρόνια και απλά ο τωρινός Δήμος προσπαθεί να συμμαζέψει προβλήματα προηγούμενων διοικήσεων.
Πρώτα απ' όλα έπρεπε να υπήρχε επιστάτης για να ελέγχει την καθαριότητα τις ζημιές το ωράριο και αλλά πολλά ώστε να αποτελεί το κλειστό όχι μόνο πόλο έλξης για ομάδες μπάσκετ βόλεϊ κτλ αλλά και χώρος διοργάνωσης συνεδρίων και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Τα επιμέρους σοβαρά προβλήματα του κλειστού τα έχουμε αναφέρει στον εκάστοτε υπεύθυνο του Δήμου άπειρες φορές.
Η δημοτική αρχή η οποία έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια έχει προβεί σε δυο μεγάλες παρεμβάσεις που είναι η αποκατάσταση των σπασμένων τζαμιών και η τοποθέτηση σύγχρονου ηλεκτρονικού πίνακα και την ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον.
Θα θέλαμε όμως περισσότερη έμφαση σε κάποιες ελλείψεις στις οποίες επικεντρώνονται όλες οι φιλοξενούμενες ομάδες και για τις οποίες ακούμε κάποια σοβαρά παράπονα όταν έχουμε επισήμους αγώνες.
Και δεν μιλώ για την καθαριότητα την οποία με μεγάλη χαρά την έχει αναλάβει σχεδόν εξολοκλήρου ο Τελεθριακος καθώς δίνουμε τα περισσότερα ματς περίπου 20-25 παιχνίδια σε κάθε σεζόν.
Επισημαίνω ενδεικτικά κάποια προβλήματα όπως φθαρμένη διαγράμμιση αγωνιστικού χώρου, υδραυλικές διαρροές, θέρμανση, ηλεκτρολογική υποστήριξη
και αλλά πολλά.

Κλείνοντας πιστεύω ότι όλα θα πάνε κατευχην και η Ιστιαία και κατ' επέκταση η Β. Εύβοια θα γίνει ένα φυτώριο ταλαντούχων αθλητών μπάσκετ γιατί τα πλεονεκτήματα αυτού του αθλήματος είναι πολλά καθώς γυμνάζει συμμετρικά όλο το σώμα και ταυτόχρονα δημιουργώντας νέους με ομαδικό πνεύμα και πειθαρχία απολύτως ωφέλιμοι στην μικρή μας κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...