Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016

Η εικαστικός Αθανασία Καρατζά τιμήθηκε από την Ένωση Τεχνών Ελλάδος και τον Δήμου Λευκάδας

Στην Ελληνοτουρκική Έκθεση Τεχνών Τουρισμού Λευκάδας πήρε μέρος η εικαστικός-αγιογράφος Αθανασία Καρατζά και έλαβε τιμητική πλακέτα ως η νεώτερη συμμετέχουσα από τον Δήμο Λευκάδας και την Ένωση Τεχνών Ελλάδος. Τα εγκαίνια της έκθεσης που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Λευκάδας και η Ένωση Τεχνών Ελλάδος υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος πραγματοποιήθηκαν στις 12 Αυγούστου στην αίθουσα «Θεόδωρος Στάμος»  στην πλατεία Μαρκά της Λευκάδας.

Ένας απ’ τους κύριους στόχους της έκθεσης ήταν η ενίσχυση των δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μέσω της τέχνης, ένας στόχους που επιτυγχάνεται με πλήθος εικαστικών εκθέσεων από την Ένωση Τεχνών Ελλάδος κάθε χρόνο . Η άψογη οργάνωση της έκθεσης οφείλεται στη συνεργασία του Δήμου Λευκάδας και της Ένωσης Τεχνών Ελλάδος εδώ και τέσσερις μήνες. Έτσι, παρά τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε η φωτιά στην παλιά Λευκάδα μόλις λίγες μέρες πριν τα εγκαίνια, η έκθεση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.
Πρόκειται για έναν Δήμο που δεν περιορίζεται σε πρόχειρες εκδηλώσεις τοπικού χαρακτήρα αλλά έχει την ικανότητα να συνεργάζεται με οργανισμούς διεθνείς ή μη και ταυτόχρονα να στηρίζει τους ντόπιους καλλιτέχνες.      Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...