Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016

Κόντρες στο Συμβούλιο για το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ – Μεγάλο Ερωτηματικό η στάση Συμβούλων της Αντιπολίτευσης

Κόντρες και έντονες αντιπαραθέσεις υπήρξαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιστιαίας – Αιδηψού που συνεδρίασε την προχθές Τετάρτη, όταν συζητήθηκε το θέμα του πορίσματος του ελέγχου του ΣΕΕΔΔ για την παραχώρηση αιγιαλού και παραλία σε Κανατάδικα και Τσοκαΐτη πέρσι το καλοκαίρι για λειτουργία καντινών. Ένα  θέμα για το οποίο ήρθε στα ημερήσια διάταξης, μετά από έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που είχαν προκαλέσει εννέα Δημοτικοί Σύμβουλοι (8 της Αντιπολίτευσης και ένας της Συμπολίτευσης) και το οποίο αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας αφού η Συμπολίτευση απουσίαζε.

Δύο μέρες έχουν περάσει από τη Συνεδρίαση και τεκτενόμενα είναι λίγο πολύ γνωστά. Εκείνο, που από την εν λόγω συνεδρίαση εγείρει σοβαρά ερωτήματα είναι η στάση στελεχών της Αντιπολίτευσης, που ενώ είχαν υπογράψει το αίτημα για τη συζήτηση του θέματος τελικά επέλεξαν να αποχωρήσουν.
Αρχικά να αναφέρουμε, ότι το γεγονός ότι ο Δήμος ελέγχθηκε απ’ το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, άσχετα με το ποια θα είναι η έκβαση του πορίσματος για τους εμπλεκόμενους θετική ή αρνητική, είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό.
Άρα όταν υπάρχει ένα τόσο σοβαρό θέμα από κάθε Δημοτικό Σύμβουλο και φυσικά πολύ περισσότερο αυτόν οι αυτούς που έχουν προκαλέσει τη συζήτηση , θα περιμέναμε όλοι να ακούσουμε τις τοποθετήσεις και την επιχειρηματολογία τους και όχι να δούμε την αποχώρησή τους, για την οποία διερωτόμαστε ποιος ο λόγος;;;;
Επιχειρήματα υπέρ της αποχώρησης, του τύπου ποια ήταν η σειρά του θέματος στην ημερήσια διάταξη ή ότι κατά την έναρξη της συνεδρίασης υπήρξε αντιπαράθεση με τη Δημοτική Αρχή, δεν ξέρουμε κατά πόσο μπορεί να έχουν λογική βάση.
Στο προχθεσινό Δημοτικό, συνέβη κάτι που αρκετοί ίσως το θεωρούν και πολιτικά παράδοξο, ο μόνος από τους εννέα υπογράφοντες για τη συζήτησης  του θέματος, που έμεινε και επιχειρηματολόγησε, μένοντας πιστός στη θέση του και στο γιατί υπέγραψε ώστε το θέμα να έρθει προς συζήτηση και περισώζοντας κάπως τους  επιλέξαντες την αποχώρηση Συμβούλους της Αντιπολίτευσης, ήταν ο Βασίλης Δημόπουλος, που είναι σύμβουλος της Συμπολίτευσης, καθώς και ο Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης Μανώλης Χριστοφάκης, ο οποίος όπως είπε ήθελε να ενημερωθεί.

Το εξαχθέν συμπέρασμα από την προχθεσινή συζήτηση του θέματος για το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ είναι ότι σε πολιτικό επίπεδο οι αποχωρίσαντες Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης ηττήθηκαν πολιτικά και η Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή πέτυχαν μια σημαντική πολιτική νίκη, όχι μόνο γιατί δεν χρειάστηκε να απαντήσουν στο Σώμα, πάνω στην πληθώρα σοβαρών ερωτημάτων που γεννά το πόρισμα, αλλά και γιατί, τη στάση μελών τη Αντιπολίτευσης να αποχωρήσουν κέρδισαν και τα επιχειρήματα να μπορούν να υπεραμυνθούν με επιτυχία της θέσης τους, ότι Σύμβουλοι της Μειοψηφίας άγονται και φέρονται μόνο προς αποκόμιση εντυπώσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...