Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016

Παρεμβάσεις Τάσου Πρατσόλη κατά την επίσκεψη Βερναρδάκη στην Εύβοια

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Χριστόφορου Βερναρδάκη στην Εύβοια, την Παρασκευή 1η Ιουλίου 2016, πραγματοποιήθηκαν μια σειρά επαφών και συσκέψεων με φορείς, όπου ετέθησαν ζωτικής σημασίας θέματα για την περιοχή, καθώς οι συνέπειες της πολύχρονης κρίσης που μαστίζει τη χώρα είναι ιδιαίτερα οδυνηρές για τον συγκεκριμένο νομό εξ αιτίας , μεταξύ άλλων, της αποβιομηχάνισης και της διαρκώς αυξανόμενης ανεργίας.

Στο Επιμελητήριο, στο Δήμο Χαλκιδέων, Στην Αστυνομική Διεύθυνση και στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας πήγε ο κ. Βερναρδάκης, συνοδευόμενος από τους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ  κ. Γιώργο Ακριώτη, κα Ζωή Λιβανίου, κ. Τάσο Πρατσόλη, τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής κ. Κώστα Παππά και άλλα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής και των Τοπικών Οργανώσεων.
Το βράδυ της ίδιας μέρας οργανώθηκε ανοιχτή συγκέντρωση στο ξενοδοχείο Παλίρροια με ομιλητή τον κ. Βερναρδάκη όπου αναπτύχθηκαν θέματα πολιτικής επικαιρότητας όπως οι προτεραιότητες της Κυβέρνησης μετά το επιτυχές κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, η αναθεώρηση του Συντάγματος και η αλλαγή του εκλογικού νόμου, αλλά και ζητήματα της αρμοδιότητας του Αναπληρωτή Υπουργού όπως το νομοσχέδιο της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων που θα μπει σε διαβούλευση τις επόμενες μέρες. Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις  πολιτών.
Στη συγκέντρωση παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλης Αποστόλου.
Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας κ. Τάσος Πρατσόλης, ανέδειξε τον συμβολισμό της επιλογής έναρξης της περιοδείας του Υπουργού από το Επιμελητήριο Εύβοιας, καθώς η επιδίωξη της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι στις άμεσες προτεραιότητες της Κυβέρνησης.
Τόνισε επίσης ότι στο νόμο του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού                « Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις διατάξεις των άρθρων 19,20,29,30,33,35,40 έως 46 της Οδηγίας 2013/34/ΕΕ» που ψηφίστηκε πρόσφατα και συγκεκριμένα στο άρθρο 35 πέρασε διάταξη με την οποία τερματίζεται επιτέλους ο χρόνιος παραλογισμός της θεώρησης των υδάτων που εκρέουν από εγκαταστάσεις κέντρων ιαματικού τουρισμού, ως απόβλητα. Αυτό θα δώσει ώθηση στις επιχειρήσεις που λειτουργούν αλλά και σε νέες επενδύσεις, καθώς άρει γραφειοκρατικά και άλλα εμπόδια που ταλαιπωρούσαν το χώρο για δεκαετίες.
Επεσήμανε επίσης ο κ. Πρατσόλης,  στη διάρκεια της ίδιας συνάντησης, την ανάγκη επίσπευσης της νομοθέτησης για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων.
Στην παρέμβασή του στη συγκέντρωση, αναφέρθηκε στο θέμα της περικοπής του ΕΚΑΣ για μια κατηγορία συνταξιούχων. Τόνισε ότι θα γίνουν συγκροτημένες και επίμονες προσπάθειες για την εξεύρεση ισοδύναμων, προκειμένου να μην πληγούν συνταξιούχοι με χαμηλά εισοδήματα.
Τέλος υπενθύμισε ότι δεν πρέπει να παραβλέπουμε και τα καλά νέα όπως για παράδειγμα η ωφέλεια για το Ελληνικό Δημόσιο που προκύπτει από την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της 24ης Μάϊου του 2016, σύμφωνα με την οποία οι χρηματοδοτικές ανάγκες για την αποπληρωμή του χρέους δεν μπορεί να υπερβαίνουν το 15% του ΑΕΠ. Αν αυτό ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης, θα είχαν εξοικονομηθεί πολλά δις ευρώ για κάλυψη κοινωνικών αναγκών και χρηματοδότηση δομών πρόνοιας.


                                                                                                                               ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...