Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

Άλλη μια δύσκολη νύχτα για τη Λίμνης απ' τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή - Ανυπολόγιστες οι καταστροφές

Άλλη μια δύσκολη νύχτα αναμένεται να περάσουν οι κάτοικοι της Λίμνης από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην Φαράκλα και μαίνεται ακόμη στην περιοχή φτάνοντας κυριολεκτικά μέχρι τη θάλασσα, στην οποία επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, με οχήματα, εναέρια μέσα και πεζοπόρα τμήματα, καθώς άνδρες του στρατού ξηράς.

Έχουν εκκενωθεί σύμφωνα με πληροφορίες μας μια ξενοδοχειακή μονάδα, ο οικισμός Κατούνια και η Μονή Γαλατάκη, ενώ νωρίτερα το απόγευμα συζητήθηκε έντονα και το ενδεχόμενο εκκένωσης της πόλης της Λίμνης, αφού η φωτιά έφτασε 200 σχεδόν μέτρα από το σχολικό συγκρότημα γυμνασίου - λυκείου της πόλης. Ευτυχώς που η αλλαγή φοράς των ανέμων σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι πυροσβέστες έχουν σε ορισμένα σημεία εγκλωβίσει τη φωτιά απομάκρυνε τον κίνδυνο. Το ενδεχόμενο όμως εκκένωσης εξακολουθεί να υπάρχει, ανάλογα βέβαια και με το τι συνθήκες θα επικρατήσουν τη νύχτα, που δεν επιχειρούν και τα εναέρια μέσα.
Η καταστροφή που έχει συντελεστεί στην περιοχή είναι ανυπολόγιστη, πάνω από 22.000 στρέμματα δασικής έκτασης σύμφωνα με δήλωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...