Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016

Άδειασμα Πρατσόλη στα όσα αναφέρει η Δήμαρχος για την αξιοποίηση της πλαζ στην Αιδηψό

Τι θα γίνει με την αξιοποίηση της πλαζ των Λουτρών Αιδηψού; Είναι ένα ερώτημα που απασχολεί πολύ τον επιχειρηματικό κόσμο και του πολίτες της μεγαλύτερης Λουτρόπολης της χώρας. Για το συγκεκριμένο θέμα πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις με τον Πρόεδρο της ΕΤΑΔ (Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου) στις 12 Ιουλίου, μία συνάντηση με εκπροσώπους της Αναπτυξιακής Αιδηψού Α.Ε. και μία με τη Δήμαρχο Ιστιαίας - Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου. Επίσης σε Δελτίο Τύπου που απέστειλε η Δήμαρχος χθες μιλά και για την επίσκεψη στελέχους της ΕΤΑΔ στην Αιδηψό τη Δευτέρα 18 Ιουλίου. Για την πλαζ όμως την Τετάρτη 20 του μήνα έδωσε ραδιοφωνική συνέντευξη και ο Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Πρατσόλης στην οποία ουσιαστικά "αδειάζει" τα όσα αναφέρει η Δήμαρχος για το θέμα της πλαζ, τα όσα διεμήφθησαν στην συνάντηση με τον Τερζάκη και τα όσα αναφέρει, για τους λόγους επίσκεψης του στελέχους της ΕΤΑΔ στην Αιδηψό στο Δελτίο Τύπου της η Δήμαρχος. Αναλυτικότερα...


Το Δελτίο Τύπου της Δημάρχου
Όπως αναφέρει στο Δελτίο Τύπου της η Δήμαρχος την Αιδηψό επισκέφθηκε ο επί κεφαλής της Διεύθυνσης Αξιοποίησης και Ανάπτυξης ΕΤΑΔ, αρχιτέκτων - πολεοδόμος κ. Βασίλειος Κουτσοβασίλης. στο Δελτίο Τύπου μάλιστα τονίζεται ότι "Κοινός στόχος η άμεση και ορθή αξιοποίηση αυτής της πολύτιμης από κάθε άποψη Δημόσιας Περιουσίας και η εκ νέου επιστράτευσή της στους αγώνες του Δήμου μας για τουριστική και οικονομική ανάπτυξη". Αναλυτικά στο Δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:
 "Κορυφαία προτεραιότητα του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, αποτελεί η περεταίρω τουριστική ανάπτυξη του προικισμένου τόπου μας και ιδιαίτερα της πιο ιστορικής ευρωπαϊκής λουτρόπολης. Της Αιδηψού.
Η αναβίωση της παλιάς τουριστικής αίγλης που απολάμβανε η Αιδηψός, μέσα από την ανασύσταση της εντυπωσιακής εικόνας της Λουτρόπολής μας, αποτελεί πρωταρχικό στόχο του Δήμου και προσωπικό όραμα της Δημάρχου κ. Λίνας Ευσταθίου.
Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, έγινε πρόσφατα συνάντηση  της Δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ κ. Γεώργιο Τερζάκη. Κλιμάκιο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, επισκέφθηκε άμεσα την Αιδηψό και περιηγήθηκε στα υπό αξιοποίηση κτίρια, υπό την προσωπική εποπτεία της Δημάρχου κ. Ευσταθίου και της Αντιδημάρχου κ. Λουκατζίκου. Συμμετείχε ο επί κεφαλής της Διεύθυνσης Αξιοποίησης και Ανάπτυξης ΕΤΑΔ, αρχιτέκτων - πολεοδόμος κ. Βασίλειος Κουτσοβασίλης.
Κοινός στόχος η άμεση και ορθή αξιοποίηση αυτής της πολύτιμης από κάθε άποψη Δημόσιας Περιουσίας και η εκ νέου επιστράτευσή της στους αγώνες του Δήμου μας για τουριστική και οικονομική ανάπτυξη". 

Η συνέντευξη Πρατσόλη
Παρόν στις συναντήσεις που έγιναν με τον Πρόεδρο της ΕΤΑΔ κ. Τερζάκη ήταν και ο Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Πρατσόλης, ο οποίος για το συγκεκριμένο θέμα της Τετάρτη 20 Ιουλίου παραχώρησε συνέντευξη στο Ράδιο Ιστιαία και στην εκπομπή "Πρωινές Διαδρομές" του Γιάννη Τσελίκα. 
Στη συνέντευξη του ο κ. Πρατσόλης υπερτόνισε ότι πάγια θέση για να γίνει απ' ευθείας η παραχώρηση της πλαζ είναι η απαραίτητη συμμετοχή του Δήμου σε οποιοδήποτε σχήμα ώστε να διασφαλισθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της επένδυσης. Μάλιστα είπε ότι άποψη είναι ότι ο Δήμος πρέπει να συνεργαστεί με φορείς και επιχειρηματίες της Αιδηψού γιατί όπως τόνισε "αυτοί πονάνε τον τόπο τους". 
Επίσης για τη συνάντηση της Δημάρχου με τον κ. Τερζάκη επισήμανε πως η Δήμαρχος ζήτησε την πλαζ χωρίς όμως να έχει να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση. Επίσης ανέφερε πως μέχρι τώρα η Δήμαρχος δεν φαίνεται να επιθυμεί τη συνεργασία με την κίνηση που γίνεται από την Αναπτυξιακή Αιδηψού για την αξιοποίηση της πλαζ.
Τέλος αναφορικά με την επίσκεψη της ΕΤΑΔ στην Αιδηψό τα όσα ανέφερε ο κ. Πρατσόλης ουσιαστικά διαψεύδουν τα αναφερόμενα στο δελτίο τύπου της Δημάρχου σχετικά με το λόγο επίσκεψης στελέχους της ΕΤΑΔ καθώς και τη γραπτή δήλωση της που είχε δοθεί στο Ράδιο Ιστιαία, μετά το ραντεβού με τον Τερζάκη και αναφερόταν στην επικείμενη επίσκεψη,   αφού όπως τόνισε αυτό που ειπώθηκε στη συνάντηση της Τρίτης 12 Ιουλίου ήταν πως θα έρθει κλιμάκιο της ΕΤΑΔ στην Αιδηψό για να βρεθεί τρόπος να υπάρξουν μέτρα ασφαλείας στην πλαζ, όπως περίφραξη στο σημείο που βρίσκεται το κτίριο ώστε να είναι ασφαλής η πρόσβαση του κόσμου στην παραλία μάλιστα τόνισε ότι: "είναι ξεκάθαρο δεν δέχομαι καμία αμφισβίτηση σ' αυτό, το λέω με πολύ αποφασιστικό τρόπο. Κάθε άλλο που ακούγεται είναι εκτός συζήτησης". 
Ακούστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Πρατσόλη για το θέμα της πλαζ....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...