Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

Κόντρα Συμεών Κεδίκογλου - Πρατσόλη με αφορμή τις δηλώσεις του δεύτερου για την Υγεία

Κόντρα ανακοινώσεων ξέσπασε σήμερα μεταξύ του πρώην Βουλευτή Εύβοιας και νυν γραμματέα του τομέα υγείας του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου και του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Τάσου Πρατσόλη με αφορμή τη δήλωση του δευτέρου σε συνέντευξή του την περασμένη Τετάρτη στο Ράδιο Ιστιαία, για αύξηση των δαπανών στην υγεία κατά τη 30% φέτος και κατά 30% του χρόνου. Δείτε παρακάτω το Δελτίο Τύπου του Συμεών Κεδίκογλου και την απάντηση του Τάσου Πρατσόλη...


Συμεών Κεδίκογλου: "Σύγχρονοι Πινόκιο"
Άκουσα χθες - χωρίς να μπορώ να πιστέψω στ´ αυτιά μου είναι αλήθεια! - σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο ράδιο Ιστιαία το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Α.Πρατσόλη να ισχυρίζεται (τρις μάλιστα) ότι οι δαπάνες υγείας αυξήθηκαν από την κυβέρνηση κατά 30% και έπεται συνέχεια άλλο 30% του χρόνου! Μάνι μάνι πάνω από 60% σε δύο χρόνια!! 
Επειδή τόσο τερατώδη ψέμματα προκαλούν τη νοημοσύνη μας ως πολίτες, κι επειδή αδυνατώ να πιστέψω πως ένας βουλευτής μπορεί να είναι τόσο αστοιχείωτος (αρκεί μια ματιά στα μεγέθη του χώρου και θα καταλάβαινε κανείς γιατί μια τέτοια αύξηση είναι αυταπόδεικτα εξωπραγματική) προκαλείται να αποδείξει με στοιχεία πόθεν προκύπτει η αύξηση αυτή αλλιώς θα πρόκειται για μια γκεμπελικού τύπου πομφόλυγα! Συνηθισμένοι στα ψέμματα που τους έφεραν στην εξουσία βουλιάζουν κάθε μέρα στην ανυποληψία. Όλα έχουν όμως τα όριά τους, ως εδω! 
(Ξέρω, δυσκολεύεστε να το πιστέψετε αλλά ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο στο σύνδεσμο που ακολουθεί μετά το 2´10", 2´55" και 5´10"). http://istiaiapress.blogspot.gr/2016/07/blog-post_63.html?m=1 

Συμεών Κεδίκογλου, 
Γραμματέας τομέα υγείας ΠΑΣΟΚ.

Τάσος Πρατσόλης: "Μια απάντηση στον κ. Συμεών Κεδίκογλου"
Κάποιοι που το μόνο που σκέφτονταν, όταν κυβερνούσαν τα τελευταία 5 χρόνια, ήταν οι περικοπές δαπανών για την υγεία, η διάλυση όλων των δομών της και οι αθρόες απολύσεις γιατρών και νοσηλευτών, σήμερα είναι φυσικά δύσκολο να πιστέψουν ότι κάποιοι άλλοι παλεύουν για να ισορροπήσουν το σύστημα, να αυξήσουν τις δαπάνες για την υγεία αλλά και να προχωρήσουν για πρώτη φορά σε προσλήψεις προσωπικού.
Αναφέρω ενδεικτικά, τον διορισμό 686 μόνιμων ιατρών, 762 επικουρικών ιατρών, 400 νοσηλευτών -τριών, 185 διασωστών του ΕΚΑΒ  (ενώ ακολουθούν άλλοι 2.440 αντίστοιχων θέσεων), αλλά και την αύξηση δαπανών στους κωδικούς 210, 230, 240 και 260 του Κρατικού Προϋπολογισμού που αφορούν το Υπουργείο Υγείας. Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων συμπολιτών μας.  
Αυτό βέβαια δεν αρέσει γιατί ακριβώς δείχνει τη διαφορά μας και γι’αυτό το λόγο καταφεύγουν στο μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά, στην ύβρη και στη χυδαιότητα.
Δεν θα ακολουθήσω τον κ. Συμεών Κεδίκογλου στο δρόμο αυτό, άλλωστε αυτά δείχνουν και τον χαρακτήρα του ανδρός. 
Εμείς θα παλεύουμε καθημερινά για την βελτίωση των υποδομών υγείας αλλά και άλλων υποδομών (οδικό δίκτυο της Εύβοιας), όπου όλα αυτά τα χρόνια είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη του με αποτέλεσμα ο Νομός να έχει ακόμη το ίδιο οδικό δίκτυο από το 1960.
Θα συνιστούσα λοιπόν, όταν αναφέρονται με υβριστικά σχόλια σε άλλους, να κοιτάξουν πρώτα τον καθρέφτη τους.

Αναστάσιος (Τάσος) Πρατσόλης
Βουλευτής Ευβοίας ΣΥΡΙΖΑ 

Πολιτικό σχόλιο του Istiaia Press
Δυστυχώς η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίθηκε στα αναμενόμενα από το λαό και υπέγραψε και νέο μνημόνιο αυτή είναι η σκληρή αλήθεια, όμως είναι πολιτικά απαράδεκτο να ζητάει κανείς κανείς τα ρέστα από μία Κυβέρνηση ενάμισι χρόνου, οι οποία παρέλαβε μια χώρα στο χείλος του γκρεμού, μια χώρα βουτηγμένη στο "βαρέλι δίχως πάτο" των μνημονίων στα οποία μας έβαλε το 2010 η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην οποία ο Συμεών Κεδίκογλου ήταν Βουλευτής. 
Δυστυχώς πλέον επίσης αντιλαμβανόμαστε ότι η κατάντια της χώρας προέρχεται όχι μόνο από τη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική αλλά και από το γεγονός, ότι ακόμη και τώρα άνθρωποι που ανήκουν στα δύο κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα από το 1974 και μετά και την έφεραν στην κατάσταση που βρίσκεται έχουν ακόμη το πολιτικό θράσος και ασκούν κριτική από τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος ο λαός τους έβαλε στο περιθώριο και στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...