Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016

Πρώτη πολιτιστική δράση στους Δελφούς για τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Κοντζιά

Με την πρώτη μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση, με στόχο να γίνει θεσμός, στον "ομφαλό της γης" τους Δελφούς δίνει το στίγμα του στη χάραξη πολιτικής και σχεδιασμού πάνω στα πολιτιστικά δρώμενα της Περιφέρειας Στερεάς ο βορειοευβοιέας Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού - Αθλητισμού & Τουρισμού Γιάννης Κοντζιάς. Η εκδήλωσεις που φέρουν τον τίτλο "Πολιτιστικές Συναντήσεις" ξεκίνησε χθες 25 του μήνα και έχει ως στόχο την συνάντηση διαφορετικών πολιτισμών στην καρδιά της Ελλάδας με σκοπό την ανάδειξη των κοινών χαρακτηριστικών μεταξύ τους.

Πρώτη συνάντηση, ο Ελληνικός Πολιτισμός συναντά τον Αυστριακό. Οι εκδηλώσεις άρχισαν χθες με ημερίδα με θέμα τα εικαστικά, στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών έκθεση εικαστικών με θέμα την προσωπογραφία στο Μουσείο των Δελφών. Στην έκθεση συμμετέχουν γνωστοί Έλληνες και Αυστριακοί καλλιτέχνες και θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Αυγούστου.
Η βραδιά συνεχίστηκε με μουσική πανδαισία κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι, στη ρωμαϊκή αγορά, μέσα στον αρχαιολογικό χώρο. Οι πάντες εντυπωσιάστηκαν μέσα από το μουσικό ταξίδεμα από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, ενώ την παράσταση έκλεψε η νεαρή αυστριακή σολίστ του βιολιού Marie Kristine Kletner. Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η Πρέσβης της Αυστρίας Andrea Ikic Bohm η οποία εξέφρασε τις καλύτερες εντυπώσεις από την άψογη οργάνωση της Περιφέρειας και τόνισε πως τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται θεσμοί και να φέρνουν κοντά λαούς και πολιτισμούς.
Για τις εκδηλώσεις μίλησε στο Istiaia Press ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Κοντζιάς, ο οποίος τόνισε ότι "οι Δελφοί είναι ένας πανάρχαιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, παγκόσμιας ακτινοβολίας. Από αρχαιοτάτων χρόνων αποτελούσε τόσο συνάντησης, όλων των Ελλήνων, Μέσα στα πλαίσια αυτά θεωρήσαμε πως και σήμερα οι Δελφοί, που βρίσκονται στην καρδιά της Ελλάδας μπορούν να αποτελέσουν κοινό τόπο συνάντησης όλων των λαών και των πολιτισμός και μέσα από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, να βρούμε και να αναδείξουμε τα κοινά μας χαρακτηριστικά, αυτά που μας ενώνουν. Είναι η πρώτη δράση που κάνω για τον πολιτισμό ως Αντιπεριφερειάρχης και προσπάθησα να έχει όλα χαρακτηριστικά μια πολιτικής δράσης. Όραμα, σχεδιασμό, υλοποίηση και πρόνοια για τους επόμενους, ώστε ο στόχος μας αυτό να γίνει θεσμός να πραγματοποιηθεί". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...