Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

Δελτίο Τύπου της ΝΟΔΕ Εύβοιας για τον εκλογικό νόμο

Η υποδυόμενη την κυβέρνηση, σύμπραξη  των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, φέρνει σήμερα στη Βουλή – και μάλιστα για τριήμερη συζήτηση - νομοσχέδιο για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, επιχειρώντας ατάκτως, ατέχνως αλλά χωρίς αποτέλεσμα, να στρέψει το ενδιαφέρον του ελληνικού λαού από τα άμεσα και εντεινόμενα σημερινά προβλήματα που εκείνη του δημιούργησε. Και αυτό, τη στιγμή που κατά τους δικούς της ισχυρισμούς, οι επόμενες εκλογές θα γίνουν μετά από 3 χρόνια και επομένως ο υπο ψήφιση νόμος, πιθανώς και να ισχύσει μετά από 7 ολόκληρα χρόνια, εάν φυσικά δεν έχει εν τω μεταξύ καταργηθεί.

Πανικόβλητη από τη ραγδαία δημοσκοπική υποχώρηση του εκλογικού ποσοστού της, μετά την καθημερινή αποκάλυψη της πολιτικής της απάτης, επιχειρεί με την υιοθέτηση της απλής, αλλά δόλιας, στην προκειμένη περίπτωση, αναλογικής, ν' αφαιρέσει, από  την επικείμενη πλειοψηφία της ΝΔ, το δικαίωμα να κυβερνήσει, παρά την επιταγή του εκλογικού σώματος, νοθεύοντας έτσι, ουσιαστικά, τη βούλησή του.
Η πρόθεσή της να καταργήσει οποιαδήποτε πριμοδότηση εδρών στο πρώτο κόμμα, στερώντας έτσι τη δυνατότητα διακυβέρνησης της χώρας υπό αμιγή πολιτικό σχηματισμό, επιβεβαιώνει οτι, ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός και ο πρωτοφανής αμοραλισμός της, δεν περιορίζεται μόνο στον οικονομικό "σχεδιασμό" και τον επιδιωκόμενο έλεγχο της πληροφόρησης, κατά τα κρατούντα στα απολυταρχικά καθεστώτα, αλλά εξικνείται και στην υπόσκαψη κάθε δυνατότητας της χώρας μας να  ορθοποδήσει από τα ερείπια που καθημερινά σωρεύει η ανερμάτιστη, σε κάθε τομέα, πολιτική της.
Με το πρόσχημα της αναλογικότερης αντιπροσώπευσης, η χώρα θα οδηγηθεί, με μαθηματική ακρίβεια, σε κομματική πολυδιάσπαση, που ευνοεί κάθε ακραίο και λαϊκίστικο σχηματισμό, ο οποίος θα εκβιάζει για τη συμμετοχή του στον κυβερνητικό συνασπισμό, όχι απαραίτητα του πρώτου, κατά τη θέληση των πολιτών, κόμματος.
Το δεύτερο σημείο του νομοσχεδίου είναι η αναγνώριση δικαιώματος ψήφου από τα 17 έτη, κατ’ ουσίαν με τη συμπλήρωση των 16. Δεν προκαλεί καμία έκπληξη οτι επιχειρούν να προσεταιρισθούν τους ανήλικους 17χρονους, αναγνωρίζοντάς τους δικαίωμα ψήφου, καθώς αντιλαμβάνονται οτι δεν μπορούν πλέον ν' απευθυνθούν σε ενήλικες, το σύνολο των οποίων βιώνει καθημερινά την πολιτική απάτη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Η αιτιολογική έκθεση του Νομοσχεδίου, για το σημείο αυτό, αναφέρει: «Το νέο όριο εκλογικής ηλικίας έχει ως στόχο τη διεύρυνση του εκλογικού σώματος μέσω της συμμετοχής περισσότερων πολιτών στις δημοκρατικές διαδικασίες». Επομένως, εφόσον ο στόχος είναι ποσοτικός, τότε γιατί δεν κατεβάζουν το όριο στα 16 ή στα 15 – γιατί όχι και στα 14;  Και γιατί δεν δέχονται την πλήρως τεκμηριωμένη πρόταση της ΝΔ για ψήφο των αποδήμων, που επίσης θα διευρύνει και ποσοτικά το εκλογικό σώμα;
Η Νέα Δημοκρατία συμβάλλει δημιουργικά, με συνέπεια και σοβαρότητα, καταθέτονας προτάσεις που μπορούν να αποκτήσουν ευρεία συναίνεση. Συνεπής στη μάχη της κατά του επικίνδυνου λαϊκισμού, η ΝΔ θα επιμένει στην αποκάλυψη  των πεπραγμένων και των πραγματικών προθέσεων της της κυβερνητικής σύμπραξης.

Πέτρος Δ. Ποδάρας


Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Ευβοίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...