Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016

Επίσκεψη Αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης & Τουρισμού στο Επιμελητήριο Εύβοιας

Με αφορμή την τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016  η αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά πραγματοποίησε επίσκεψη στο Επιμελητήριο Εύβοιας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Ακριώτης,  καθώς και εκπρόσωποι τουριστικών επιχειρήσεων.
Έγινε γόνιμος διάλογος τόσο για τα τοπικά ζητήματα όσο και για κεντρικές πολιτικές αποφάσεις και νομοθετικές πρωτοβουλίες  που αφορούν την τουριστική ανάδειξη και ανάπτυξη του Νομού. Αυτό που τόνισε χαρακτηριστικά και στο οποίο συμφώνησε και ο βουλευτής Εύβοιας κ. Ακριώτης είναι ότι για την καλύτερη προβολή της Εύβοιας ως τουριστικού προορισμού είναι  βασική προϋπόθεση η συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια και τους τοπικούς φορείς ώστε να φτάνουν στο Υπουργείο προτάσεις συντονισμένα και οργανωμένα.
Στη συνάντηση εκτός των άλλων έγινε σαφές ότι  με την  πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης λύθηκε ο παραλογισμός να θεωρούνται τα ύδατα που  εκρέουν  από  εγκαταστάσεις  κέντρων  ιαματικού τουρισμού / θερμαλισμου (spa) κλπ ως οικιακά ή αστικά λύματα, ζήτημα που χρόνια απασχόλησε το Νομό.
Στην αναζήτηση τρόπων οικονομικής ανάκαμψης ξενοδόχων και ξενοδοχοϋπαλλήλων ενδιαφέρουσα ήταν η τοποθέτηση του κ. Ακρίωτη και η οποία προκάλεσε αντιδράσεις για την εκμετάλλευση κλειστών ξενοδοχειακών μονάδων από την Ύπατη Αρμοστεία με σκοπό τη φιλοξενία προσφύγων. Είναι γνωστή αντίδραση ορισμένων τοπικών φορέων και προσωπικοτήτων αλλά με την  διαβεβαίωση της κ. Κουντουρά ότι δεν θα είναι σε τουριστικού προορισμού εκτάσεις τα πνεύματα ηρέμησαν.
Να   σημειωθεί   ότι  μέσα  σε  15  ημέρες  το  Επιμελητήριο και άλλους οργανισμούς επισκέφτηκαν 3 υπουργοί της Κυβέρνησης (κ. Φωτίου, κ. Κουντουρά, κ. Βερναρδάκης) όχι για   Δημόσιες   Σχέσεις   όπως  είχαμε  συνηθίσει  αλλά  για  εποικοδομητικό  διάλογο  με  ξεκάθαρα αναπτυξιακό προσανατολισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...