Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016

Στο Πειθαρχικό την Τετάρτη η Δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 15 Ιουνίου η Δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου που θα συνεδριάσει στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας στις 11.00 το πρωί μετά από παραπομπή της με το ΕΜΠ 12/04-05-2016 έγγραφο του Τμήματος Διοικητικού Οικονομικού Εύβοιας της Θεσσαλίας Στερεάς για πειθαρχική της υπόθεση συνέπεια σοβαρής παράβασης των καθήκοντων, όπως αναφέρεται και στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για ορισμό πληρεξούσιου δικηγόρου και την από 17/5/2016 κλήση της από την Πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πληροφόρηση για ποια και τι είδους υπόθεση πρόκειται.

Συγκεκριμένα η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε την περασμένη Τρίτη 7 Ιουνίου και χρέη Προέδρου εκτελούσε η Δημοτική Σύμβουλος Μυρτώ Παπαϊωάννου, αφού έλειπε η Δήμαρχος που είναι και Πρόεδρος της Επιτροπής. Το θέμα ήρθε ως κατ' επείγον ως προ ημερήσιας διάταξης ως "Ορισμός Πληρεξούσιου Δικηγόρου για υπόθεση Δημάρχου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο" και η απόφαση ορισμού Δικηγόρου ήταν ομόφωνη. Δείτε παρακάτω το πρακτικό της απόφασης όπως δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια.


Σχετικά όμως με τη νομική εκπροσώπιση αιρετών η σχετικά νομοθεσία αναφέρει ότι "Οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης απολαμβάνουν το δικαίωμα στη νομική υποστήριξή τους από τους δήμους ή τις περιφέρειας όπου έχουν εκλεγεί, μόνο στις περιπτώσεις ποινικής τους δίωξης. Δεν απολαμβάνουν, επομένως, το δικαίωμα αυτό στις περιπτώσεις αστικής ή πειθαρχικής τους δίωξης". Μπορείτε να δείτε περισσότερα ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...