Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016

ΕΠΣΕ: Εποικοδομητικό κλιμά με αρκετές απουσίες στην ετήσια ΓΣ

Αναδημοσίευση απο http://dinataathlitika.gr/
Χωρίς εκπλήξεις και σε ήρεμο εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τ΄ απόγευμα της Τετάρτης 29 Ιούνη, η ετήσια γενική συνέλευση της ΕΠΣΕ. Περίπου τα μισά απ΄ τα 101 ενεργά σωματεία της τοπικής ποδοσφαιρικής ένωσης είχαν εκπρόσωπο στην μεγαλύτερη σε διάρκεια (περίπου 2 ώρες) τακτική συνέλευση των τελευταίων ετών.


Στην εισήγηση του διοικητικού απολογισμού του, ο πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιάννης Παπακωνσταντίνου, αναφέρθηκε (και με νούμερα και στατιστικά: 1792 αγώνες, 325 συνεδριάσεις) σε μια σειρά θεμάτων και κλάδων της ένωσης: επιτροπή διαιτησίας, παρατηρητές αγώνων, επιτροπή γηπέδων, πειθαρχική επιτροπή. Για τις 1915 μεταβολές (μεταγραφές) ποδοσφαιριστών, σχολίασε ότι ο σκοπός των σωματείων -εκτός απ΄ τον πρωταθλητισμό υπό προϋποθέσεις- είναι να αναδεικνύουν τα ίδια ποδοσφαιριστές και τα προέτρεψε να μην αναλώνονται σε πλειστηριασμούς ποδοσφαιριστών, που έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνονται οι τιμές στην τοπική αγορά και να συνεχίζουν επιβαρύνονται αρκετά οι ίδιες οι ομάδες, που ειδικά με την σημερινή οικονομική συγκυρία, βαραίνουν υπερβολικά τους προϋπολογισμούς τους.
Ακόμη μίλησε για τις μικτές που ΄΄στους νέους δεν πήγαμε καλά, αλλά στους παίδες πήραμε πρωτάθλημα΄΄, τις διοργανώσεις των υποδομών (555 αγώνες), που ΄΄η ένωση μας δίνει μεγάλη βαρύτητα΄΄ και ΄΄αφιερώθηκαν στην μνήμη κάποιων ανθρώπων που πρόσφεραν στον αθλητισμό και δεν είναι πια στη ζωή΄΄, για τις οικονομικές ενισχύσεις απ΄ την ΕΠΣΕ σωματείων για τραυματισμούς, ταξίδια στην Σκύρο και ατόμων που αντιμετώπιζαν προβλήματα, που όπως ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν συνολικά περίπου 23 χιλιάδες ευρώ και έγιναν ΄΄πάντα με αντικειμενικά κριτήρια΄΄. Αργότερα πρόσθεσε για το θέμα, πως η κατάσταση στα οικονομικά της τοπικής ένωσης είναι δεινή, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως ΄΄οφείλονται μισθοί σε υπαλλήλους της ένωσης΄΄, θέλοντας να δείξει πως οι δυνατότητες για περαιτέρω ενίσχυση είναι μικρές και τόνισε πως ΄΄η ένωση δεν κρατάει ούτε ένα ευρώ στα ταμεία και κοιτάει να επιστρέφει με διάφορους τρόπους πίσω στα σωματεία τα χρήματα που εισπράττει΄΄.
Επίσης αναφέρθηκε στην λαχειοφόρο αγορά που ΄΄πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά με σκοπό την ενίσχυση των σωματείων΄΄, τις συναντήσεις με συνδέσμους προπονητών και ΜΜΕ, την πραγματοποίηση σχολής UEFA C στην Χαλκίδα, τις διοργανώσεις του φάιναλ φορ κυπέλλου γυναικών, του κυπέλλου Ευβοίας, του τουρνουά παλαιμάχων, καθώς και της μεταφοράς των γραφείων ΄΄που μείωσε τα πάγια έξοδα αφού το ενοίκιο είναι το 1/3 του προηγουμένου΄΄. Ακόμη τόνισε ότι παρά ΄΄τα λάθη και τις παραλείψεις που φυσικά δεν έλειψαν και θα ήταν αδύνατο σε ένα τόσο εκτεταμένο έργο, έχουμε καταφέρει πολλά πράγματα και αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας΄΄. Για ακόμη μια φορά υποστήριξε πως ΄΄μόνο στην Χαλκίδα μπορεί κάποια ομάδα να πρωταγωνιστήσει στις μεγάλες κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου΄΄. Σ΄ ότι αφορά την πολιτεία, έκανε καυστικό σχόλιο: ΄΄έχουν περάσει πάνω από 10 χρονιά από τότε που το κράτος έδωσε για τελευταία φορά χρήματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο΄΄. Γνωστοποίησε ότι η πρώτη φάση του κυπέλλου θα διεξαχθεί με μορφή ομίλων με σκοπό ΄΄να αντικαταστήσει τα φιλικά του Αυγούστου και οι ομάδες να οργανωθούν καλύτερα΄΄ και τόνισε πως ο καταρτισμός των ομίλων θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αυξηθούν ιδιαίτερα τα έξοδα των ομάδων.
Στην συνέχεια τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος του Αγίου Αθανασίου Γιάννης Τζαφέρος, ο οποίος πρότεινε να βρεθεί τρόπος ώστε να μειωθούν τα χρήματα που δίνονται στους διαιτητές και να μην προκαταβάλλονται για να ξεκινούν οι αγώνες, αλλά να δίνεται ένα περιθώριο 2-3 ημερών στις ομάδες, θέματα τα οποία ο κ. Παπακωνσταντίνου άφησε ανοιχτά προς συζήτηση, όπως και το ζήτημα των ιδιωτικών συμφωνητικών με τους προπονητές, που προέτρεψε να κάνουν οι ομάδες, ΄΄έστω και με μηδενικό νούμερο΄΄. Έπειτα τον λόγο πήρε ο προπονητής και καθηγητής φυσικής αγωγής Κώστας Βέττας, που ανέπτυξε μια σειρά θεμάτων που αφορούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και προσπάθησε να αναδείξει την κοινωνική του αξία, ΄΄η βάση του οποίου είναι οι παράγοντες που πρέπει να τους προστατεύουμε ώστε να παραμείνουν στο χώρο΄΄. Ο εκπρόσωπος της Δόξας Προκοπίου Δημήτρης Νάνος ζήτησε να διευρυνθούν τα ηλικιακά όρια στις κατηγορίες υποδομών, ώστε να αντιμετωπιστεί -όπου υπάρχει- το πρόβλημα μη πλήρους συγκρότησης ομάδων, λόγω έλλειψης παιδιών. Στην γενική συνέλευση μίλησε και ο παλιός διεθνής διαιτητής Στέλιος Χαρλαβάνης, που πρόσφατα ανέλαβε διοικητικό ρόλο στον ΑΠΚΟ Δροσίας. Ο κ. Χαρλαβάνης, που επί μια δεκαετία περίπου ήταν διαιτητής Α΄ Εθνικής, ανέπτυξε τις απόψεις του για τους τρόπους με τους οποίους οι ομάδες μπορούν να αυξήσουν την προσέλευση και τα έσοδα τους γενικότερα. Τέλος εγκρίθηκαν ομόφωνα τα ακόλουθα: 1. Διοικητικός Απολογισμός, 2. Οικονομικός Απολογισμός από 1.1.2015 – 31.12.2015, Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής , Ισολογισμός 2015, Αναμόρφωση Προϋπολογισμού 2015, Προϋπολογισμός έτους 2017, 3. Εισδοχή νέου μέλους (Ατρόμητος Μεσσαπίων).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...