Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016

Ξανά στέλνει ο Δήμος εκπροσώπους στον ΦΟΔΣΑ Στερεάς Α.Ε.

Ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιστιαίας - Αιδηψού ξανά ήρθε το θέμα του ΦΟΔΣΑ Στερεάς Α.Ε, αυτή τη φορά κατόπιν εισήγησης της Δημάρχου ως προ ημερήσιας διάταξης θέμα, για να αποσταλούν αντιπρόσωποι από το Δήμο στη Γενική Συνέλευση του Φορέα. Το θέμα έφερε δημιούργησε έντονες αντιδράσεις από την Αντιπολίτευση, αφού υπάρχουν αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου (συγκεκριμένα η 758/2016 του 6ου τμήματος) με την οποία η δημιουργία του ΦΟΔΣΑ Στερεάς Α.Ε. καθίσταται μη νόμιμη.

Συγκεκριμένα ο Επικεφαλής του Συνδυασμού Νέα Πορεία Ηλίας Πετσής τόνισε ότι "ο ΦΟΔΣΑ έχει νομική εμπλοκή και δεν μπορώ κ. Δήμαρχε να καταλάβω την εμμονή σας σε έναν φορές που για την Ελληνική Πολιτεία, με σχετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι μη νόμιμος". Απαντώντας η Δήμαρχος στον κ. Πετσή ανέφερε πως δεν υπάρχει τέτοια απόφαση, το θέμα είναι σε εκκρεμότητα στο νομικό συμβούλιο του κράτος και πως αυτή τη στιγμή και αφού ο Δήμος είναι μέτοχος θα πρέπει να μετέχει στη Γενική Συνέλευση με αντιπροσώπου.
Έντονη ήταν και η Αντίδραση της Επικεφαλής της παράταξης "Ο Δήμος Είσαι Εσύ" Νατάσσας Φουρνάρη, η οποία ανέφερε πως "μην πάμε να μπλέξουμε σε κάτι παράνομο. Να μην στείλουμε αντιπροσώπους. Εδώ τώρα θα έπρεπε να συζητάμε πως θα λειτουργήσουμε το ΧΥΤΑ" Μάλιστα η κ. Φουρνάρη έφυγε απ την αίθουσα, για να φέρει στο σώμα όπως είπε την απόφαση που καθιστά μη νόμιμο τον ΦΟΔΣΑ.
Τελικά από το Σώμα αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η εκπροσώπιση του Δήμου στη Γενική Συνέλευση του φορέα, με τακτικό μέλος τη Δήμαρχο και αναπληρωματικό μέλος τον Αντιδήμαρχο Χρήστο Καψοράχη.
Να αναφέρουμε πως ο όμορος Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας, με απόφαση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 21 Ιουνίου αποφάσισε να μην στείλει αντιπροσώπους στη Γενική Συνέλευση του ΦΟΔΣΑ, παρά το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Χρήστος Καλυβιώτης είναι μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου. Δείτε το σχετικό δημοσίευμα του Evia Top ΕΔΩ.
Σχετικά με την 758/2016 απόφαση του 6ου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που καθιστά μη νόμιμο τον ΦΟΔΣΑ δείτε σχετική δημοσίευση του Istiaia Press από της 10 Μαΐου 2016 ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...