Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

Πετυχημένη η λαϊκή συνέλευση της Αναπτυξιακής Αιδηψού Α.Ε.

Λαϊκή συνέλευση της υπό σύσταση Αναπτυξιακής Αιδηψού Α.Ε. πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο καφέ Απόλλων στα Λουτρά Αιδηψού, ώστε να επιταχυνθούν και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη σύσταση της εταιρίας, που έχει ως στόχο την αξιοποίηση της πλαζ της Λουτρόπολης αρχικά και γενικότερα την ανάπτυξη και προβολή της Λουτρόπολης σε διαφόρους τομείς, ώστε αυτή να αποτελέσει μοχλό υψηλού επιπέδου τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης στην περιοχή.


Η πρόσκληση ήταν ανοικτή σε όλους και οι προσέλευση του κόσμου σύμφωνα και με τους διοργανωτές ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό ικανοποιητική, όχι μόνο σαν παρουσία του κόσμου, αλλά και το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε, από πάρα πολλούς, ώστε να γίνουν μέλη της εταιρίας, επαγγελματίες, φορείς αλλά και απλούς πολίτες.

Απούσα από τη συνέλευση η Δημοτική Αρχή Ιστιαίας – Αιδηψού, κάτι που σχολιάστηκε ποικιλότροπος από πολλούς. Παρόντες όμως ήταν Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα ο Επικεφαλής του Συνδυασμού Νέα Πορεία Ηλίας Πετσής, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σπύρος Σταματίου και Μανώλης Χριστοφάκης. Επίσης δεν παρευρέθησαν Βουλευτές του Νομού. Το παρόν έδωσε ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Εύβοιας και υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Βασίλης Δεμερτζής.

Ανδρέας Κοκκαλιάρης: «Είναι η τελευταία ευκαιρία της Αιδηψού για ανάπτυξη»
Την έναρξη έκανε ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Ξενοδόχων Αιδηψού στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων Αντρέας Κοκκαλιάρης. Ο κ. Κοκκαλιάρης μίλησε για τους στόχους της εταιρίας. Τόνισε πως πρέπει να συμμετέχουν όσο το δυνατό περισσότεροι, ώστε η εταιρία να είναι όσο το δυνατόν πλατύτερης λαϊκής βάσης και πως το ποσοστό μετοχών που μπορεί να κατέχει κάποιος δεν θα ξεπερνά το 2-3% του μετοχικού κεφαλαίου. Ευχαρίστησε τους Βουλευτές Εύβοιας Τάσο Πρατσόλη και Σίμο Κεδίκογλου, καθώς και τον πολιτευτή της Ν.Δ. Βασίλη Δεμερτζή και κλείνοντας τόνισε ότι «είναι η τελευταία ευκαιρία της Αιδηψού για ανάπτυξη».

Γιάννης Αναστασίου: «Πρέπει να δείξουμε ότι και θέλουμε και μπορούμε»
Παίρνοντας το λόγο ο τέως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννης Αναστασίου επισήμανε πως «είναι η ώρα να προβούμε σε έργο, ώστε η Αιδηψός να γίνει σημείο αναφοράς τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης. Η πλαζ της Αιδηψού και το Κύμα να δώσουν νέα ταυτότητα στη Λουτρόπολη». Αναφορικά με την πλαζ τόνισε, ότι «από δυσφήμιση που αποτελεί τώρα πρέπει να αποτελέσει σημείο διαφήμισης για τη Λουτρόπολη. Πρέπει να δείξουμε πως και θέλουμε και μπορούμε, να πετύχουμε ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού μας πλούτου. Ευκαιρίες στη ζωή παρουσιάζονται πολύ λίγες και όταν αυτές παρουσιάζονται πρέπει να τις πιάνουμε από τα μαλλιά».

Βασίλης Δεμερτζής: «Να συμμετέχουν και οι διαφωνούντες»
Ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ και υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Βασίλης Δεμερτζής, ανέφερε πως και όσοι διαφωνούν με αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να συμμετέχουν, ώστε μέσα από τις γόνιμες διαφωνίες, τις ενστάσεις ή τις απόψεις τους να προκύψει στο τέλος ένα θετικό αποτέλεσμα για τη Λουτρόπολη.

Ηλίας Πετσής: «Πρέπει να υπάρχουν τα εχέγγυα»
Τους προβληματισμούς του σχετικά με το τι προθέσεις υπάρχουν από την ΕΤΑΔ και το ΤΑΪΠΕΔ για την παραχώρηση της πλαζ στην Αναπτυξιακή Αιδηψού εξέφρασε ο Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής του Συνδυασμού Νέα Πορεία Ηλίας Πετσής. Αρχικά ο κ. Πετσής καυτηρίασε την απουσία της Δημοτικής Αρχής αναφέροντας ότι «βλέπω ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού δεν είναι πολύ ζεστός στο εγχείρημα σας». Στη συνέχεια τόνισε πως για να υπάρχουν θετικά αποτελέσματα πρέπει Δήμος και Ιδιώτες να συμβαδίζουν, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «πως μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη μιας περιοχής όταν ο Δήμος δεν είναι παρόν». Στη συνέχεια ζήτησε να μάθει τι δεσμεύσεις υπάρχουν από την ΕΤΑΔ για την παραχώρηση της πλαζ. «Καλές οι συναντήσεις και οι παρεμβάσεις αλλά πρέπει να υπάρχουν δεσμεύσεις γραπτώς που να αποτυπώνονται μέσα από νομοθετικές πράξεις. Τι εχέγγυα έχουν δώσει οι αρμόδιοι για να πει και ο κόσμος ότι αξίζει να συμμετέχει. Όλα αυτά πρέπει να συζητηθούν, διότι για να πετύχει μια εταιρία λαϊκής βάσης θα πρέπει η βάσει να έχει πιστεί».

Γιάννης Τσιρογιαννίδης: «Πρέπει να τρέξουν οι διαδικασίες άμεσα»
Μια άλλη διάσταση στο θέμα έβαλε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Λιμένων Εύβοιας (ΟΛΝΕ) Γιάννης Τσιρογιαννίδης, ο οποίος τόνισε ότι «ο ΟΛΝΕ είναι θετικός σ’ αυτό το εγχείρημα. Πρέπει όμως να τρέξουμε τις διαδικασίες για να προστατέψουμε όλη αυτή την προσπάθεια από τις ενέργειες που κάνει ο Δήμος Στυλίδας με το δίκτυο Δήμων «Παράκτιον». Πρέπει να τρέξουμε για να προλάβουμε τις διεκδικήσεις από τη Στυλίδα. Να μην έρθουν από άλλο μέρος της Στερεάς να διαχειριστούν το δικό μας τόπο».

Η ενημέρωση του κόσμου, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη συμμετοχή του Δήμου στην πρωτοβουλία «Παράκτιον» του Δημάρχου Στυλίδας Απόστολου Γκλέτσου σε συνδυασμό με την απουσία του από την Αναπτυξιακή Αιδηψού ήχησε άσχημα στους παρευρισκόμενους, οι οποίοι σχολίασαν αρνητικά τη στάση αυτή του Δήμου.


Τέλος αρκετοί γράφτηκαν ως μέλη και έκαναν διευκρινιστικές ερωτήσεις στη δικηγόρο κ. Καλατζή και στον κ. Τζανακάκη που τρέχουν τα διαδικαστικά για τη σύσταση της εταιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...