Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

Ερώτηση των βουλευτών Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ για την Ηλεκτρομηχανική Κύμης

Η Ηλεκτρομηχανική Κύμης, μια μοναδική Ελληνική αμυντική βιομηχανία που από το 1985 εξειδικεύεται στην παραγωγή στρατιωτικού ιματισμού (στρατιωτικές στολές, αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη, στολές ΡΒΧΠ και άλλα) αποτελούσε τον σημαντικότερο προμηθευτή των ενόπλων δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας μας.

Τα τελευταία χρόνια απαξιώθηκε με αποτέλεσμα σήμερα να απειλείται με λουκέτο.
Η Ηλεκτρομηχανική Κύμης, μετά τη διάσπαση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), αποτελεί πλέον θυγατρική εταιρεία των Ελληνικών Συστημάτων Παραγωγής Πολιτικών Προϊόντων (ΕΣΠΠΠ) τα οποία κατέχουν το 99,99% του μετοχικού της κεφαλαίου ενώ το υπόλοιπο 0,01% το κατέχει η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου (ΜΒΗ) που αποτελεί άλλη θυγατρική των ΕΣΠΠΠ. Η διάσπαση αυτή και η δημιουργία της νέας εταιρείας ΕΣΠΠΠ, είχε ως μόνο σκοπό την εκκαθάρισή της μαζί με τις δύο θυγατρικές της, την Ηλεκτρομηχανική Κύμης και την Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου.
Το εργοστάσιο της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης τελεί από τον Οκτώβριο του 2013 χωρίς Διοίκηση, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να αναλάβει συμβάσεις και να προμηθευτεί πρώτες ύλες. Από τη μεριά τους οι εργαζόμενοι βιώνουν έναν πρωτοφανή κοινωνικό αποκλεισμό αφού είναι απλήρωτοι 12 περίπου μήνες.
Με βάση όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Ποιο θα είναι το μέλλον της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης ΕΠΕ αλλά και των εργαζομένων;
2. Τι προβλέπεται για την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους;
3. Ποιες είναι οι σκέψεις της ηγεσίας του Υπουργείου για την εξεύρεση λύσης, ώστε το εργοστάσιο να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του;
Οι Ερωτώντες βουλευτές
Πρατσόλης Αναστάσιος (Τάσος), Ακριώτης Γιώργος, Λιβανίου Ζωή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...