Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016

Τι είπαν Κοντζιάς και Τσιρώνης για ΖΟΕ Μικρό & Μεγάλο Λιβάρι

Την Περιφέρεια Στερεάς Επισκέφθηκε χθες ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης ώστε να συζητήσει θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Εκτός από τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη συναντήθηκε με τους Αντιπεριφερειάρχες, αλλά και με Δημάρχους της Περιοχής. Βορειοευβοιώτικο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση του με τον βορειοευβοέα Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Γιάννη Κοντζιά, ο οποίος του έθιξε και το θέμα της ΖΟΕ στα Κανατάδικα.

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε στο Istiaia Press ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κοντζιάς, στον Υπουργό τόνισε, ότι "το Μικρό και Μεγάλο Λιβάρι αποτελούν ένα μνημείο της φύσης και μεγάλης σημασίας υδροβιότοπους και είναι επιβεβλημένο να προστατευτούν αυστηρά. Όμως παράλληλα θα πρέπει να υπάρξει και ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας σε διαφόρους τομείς, ώστε να υπάρξει από την ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής και ανάπτυξη της. Στα πλαίσια αυτά θα πρέπει να δει του Υπουργείο το θέμα επαναπροσδιορισμού και περιορισμού της Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ), πάντα όμως μέσα από τεκμηριωμένες επιστημονικές μελέτες και γνώμονα το σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος η περιοχή να αποτελέσει μοχλό υγιούς ανάπτυξης σε πολλούς τομείς".
Όπως επίσης ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Κοντζιάς, ο κ. Τσιρώνης απάντησε, ότι το 28% της χώρας είναι περιοχές Natura. Πρόθεση του Υπουργείου είναι να υπάρξουν μελέτες για την καλύτερη αξιοποίηση τους και πως όποιες ενέργειες γίνουν θα γίνουν με επιστημονική τεκμηρίωση και με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την αρμονική συνύπαρξη την ανάπτυξης και της φύσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...