Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού

Την Παρασκευή συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και μέσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης βλέπουμε να ανακαλείται η 118 απόφαση της Επιτροπής που λήφθηκε στις 7 Μαΐου και αφορούσε ορισμό δικηγόρου για παράσταση στο Πειθαρχικό στο οποίο καλείται να παρουσιαστεί η Δήμαρχος μεθαύριο Τετάρτη. Δείτε παρακάτω τα θάματα της ημερήσιας διάταξης.


"Παρακαλούμε όπως προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού που θα γίνει την 17η Ιουνίου 2016 ημέρα Παρασκευή και ώρα 08.30, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου Ιστιαίας για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα:
1. ΄Εγκριση διάθεσης ψήφισης πιστώσεων για την πληρωμή λειτουργικών και επενδυτικών δαπανών προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016.
2. Σύνταξη σχεδίου τροποποίησης προϋπ/σμού έτους 2016
3. ΄Εγκριση Πρακτικών της Επιτροπής Διαγωνισμού δημοπρασίας εκμίσθωσης τμημάτων των αιγιαλών – παραλίων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, για τοποθέτηση ομπρελών, ξαπλώστρων και καντινών.
4. Επί του υπ’ αρ. 6195/2-6-2016 εγγράφου του Αν. Διευθυντή Ο.Υ.
5. Επί του υπ’ αρ. 6512/8-6-2016 εγγράφου πολιτών σχετικά με διάθεση ποσού 6.000 ευρώ για αγορά υλικών ύδρευσης επέκτασης δικτύου ύδρευσης.
6. Ανάκληση της υπ’ αρ. 118/16 ΑΟΕ.
Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 75, παρ. 2, του N. 3852/10, αν απουσιάζουν ή κωλύονται τακτικά μέλη, καλούνται τα αναπληρωματικά με τη σειρά της εκλογής τους.".

Κάτι μας θυμίζει αυτό και συγκεκριμένα όταν η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ορισμό δικηγόρου για την κλήση του τότε Αντιδημάρχου Γιάννη Κατούνη και τότε είχε γίνει θέμα τόσο στο Istiaia Press , όσο και στην πρωινή εκπομπή του Γιάννη Τσελίκα στο Ράδιο Ιστιαίας αν μπορεί για πειθαρχικό παράπτωμα αιρετός να τυγχάνει υπεράσπισης με απόφαση του Δήμου. Να αναφέρουμε ότι τότε είχαμε πει παρουσιάζοντας και τη σχετική νομοθεσία ότι οι ΟΤΑ μπορούν να ορίζουν δικηγόρο για αιρετούς μόνο σε ποινική περίπτωση και όχι σε πειθαρχική. Εν συνεχεία έγινε από το Δήμο ανάκληση της σχετικής απόφασης για την νομική υποστήριξη του κ. Κατούνη.

Τελικά στην ανωτέρω περίπτωση ταιριάζει θα μπορούσαμε να πούμε το ρητό που εμπεριέχεται στο «Μενάνδρου γνώμαι μονόστιχοι» "το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού εστί".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...