Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016

Συγκροτήθηκε στην Αιδηψό του Δίκτυο Ιαματικών Δήμων Στερεάς - Θεσσαλίας

Επτά Δήμοι της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κοινή προσπάθεια για την αξιοποίηση των ιαματικών του νερών και την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού - θερμαλισμού, χθες στα Λουτρά της Αιδηψού. Πρόκειται για τους Δήμους Ιστιαίας - Αιδηψού, Λαμιέων, Δελφών, Μώλου και Αγίου Κωνσταντίνου, Μακρακώμης, Τρικκαίων και Σοφάδων, όπου χθες στο ξενοδοχείο Θέρμαι Σύλλα προχώρησαν στη συγκρότηση του Δικτύου Ιαματικών Δήμων Στερεάς - Θεσσαλίας (ΔΙΑΜ).

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η Δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού Ελένη Ευσταθίου, ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Δήμαρχος Μακρακώμης Θύμιος Παπαευθυμίου, ο Δήμαρχος Σοφάδων Αθανάσιος Σκάρλος, η Αντιδήμαρχος Δελφών Τριανταφυλλιά Πιλάλα - Τσακίρη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μώλου και Αγίου Κωνσταντίνου Θανάσης Καραμανώλης. 
Κατά την έναρξη η Δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού αναφέρθηκε στους βασικούς στόχους του ΔΙΑΜ που είναι η προστασία, προβολή και ανάδειξη των ιαματικών πηγών των μελών του δικτύου. Η υποστήριξη όλων των μορφών θεραπευτικής αγωγής, πρόληψης και ευεξίας. Η προβολή όλων των ιστορικών και πολιτιστικών στοιχείων που συνδέονται με τις ιαματικές πηγές. Η προώθηση του Ιαματικού τουρισμού ως βιώσιμη μορφή οικονομική και κοινωνικής ανάπτυξης, η εκπαίδευση πολιτών και φορέων, η επιστημονική έρευνα και τεκμηρίωση, η συμμετοχή σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα. 
Εν συνεχεία οι παρόντες αιρετοί παρουσίασαν τις ιαματικές πηγές των Δήμων τους και μίλησαν για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής για την αξιοποίηση τους, καθώς και το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τον ιαματικό τουρισμό στη χώρα. Επίσης αναγνώστηκε επιστολή του πρέσβη της Τσεχίας, προς το Δήμαρχο Λαμιέων και τους Δημάρχους μέλη του Δικτύου, με την οποία συγχαίρει αυτή την προσπάθεια και κάνει λόγο για συνεργασία Ελλάδας και Τσεχίας πάνω στον ιαματικό τουρισμό. 
Τέλος υπεγράφη η ιδρυτική διακήρυξη του Δικτύο και εκλέχθηκε η προσωρινή διοίκηση του. Έδρα του θα είναι η λουτρόπολη της Αιδηψού και Πρόεδρος η Δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού Ελένη Ευσταθίου. Δείτε παρακάτω βίντεο και φωτορεπορτάζ απ' την εκδήλωση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...