Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016

Απαγόρευσης χρήσης αιγιαλού - παραλίας σε Μικρό & Μεγάλο Λιβάρι από τον Τσιρώνη

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Πρόσφατα υπήρξαν δημοσιεύματα σε πανελλαδικά και τοπικά μέσα με τις έντονες αντιδράσεις 14 ΜΚΟ οικολογικών οργανώσεων σχετικά με την απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη για παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας σε περιοχές natura. Μάλιστα αυτό αναθέρμανε το θέμα τις λειτουργίας καντινών σε Κανατάδικα και Τσοκαΐτη αφού θεωρήθηκε από πολλούς ότι με αυτή την απόφαση του Υπουργού μπορεί να ανοίξει και πάλι ο δρόμος για τη λειτουργία τους.

Όντως ο Υπουργός Περιβάλλοντος με το υπ' αριθμό 23841/664 από 28/4/2016 επιτρέπει την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας από τους Δήμους σε περιοχής όπου υπάρχει καθεστώς natura, όμως στο παράρτημα του εν λόγω εγγράφου υπάρχουν και περιοχές που αυτό απαγορεύεται πλήρως. Τέτοιες περιοχές είναι και περιοχές (όχι όλες) της επικράτειας που ισχύουν διατάξεις Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ). Μάλιστα το Παράρτημα 2 αναφέρει ονομαστικά τις περιοχές που απαγορεύεται ρητά η παραχώρηση χρήσης αιγιαλού - παραλίας και μέσα σε αυτές είναι και οι περιοχή Κανατάδικων και Τσοκαΐτη. Συγκεκριμένα στο έγγραφο αναφέρεται:

"ΠΑΡΑΤΗΜΑ ΙΙ
ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΛΗ ΧΡΗΣΗ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
1....
2....
3 Παράκτιες περιοχές που εμπίπτουν στις κάτωθι Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου:
Καθορισμός ζώνης οικιστικού ελέγχου κατώτατου ορίου κατάτμησης και λοιπών όρων και περιορισμών δόμησης στην εκτός εγκεκριμένου σχεδίου και εκτός ορίων οικισμού προϋφιστάμενου του έτους 1923 περιοχή του υγροβιότοπου Μικρό και Μεγάλο Λιβάρι του Δήμου Ιστιαίας και κοινότητας Ασμηνίου Νομού Ευβοίας. (ΦΕΚ 205/Δ/1990)"

Να αναφέρουμε πως σχετικά με τον υδροβιότοπο Μικρό και Μεγάλο Λιβάρι υπάρχει και σχετικό ένθετο αφιέρωμα στο σημερινό φύλλο της Εφημερίδας των Συντακτών. Δείτε παρακάτω ολόκληρο το έγγραφο Τσιρώνη....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...