Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016

Ρήγμα στη συμπολίτευση για την πρόταση αντικατάστασης Πετσή από μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου

Θέμα για την αντικατάσταση του Ηλία Πετσή από μέλος της Οικονομικής Επιτροπής έφερε ως προ ημερησίας διάταξης η Δήμαρχος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιστιαίας - Αιδηψού που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 22 Ιουνίου. Όπως ανέφερε η Δήμαρχος έφερε το θέμα μετά από καταγγελία του κ. Δημητρίου Μενεέμη, ότι η δεν εφαρμόζεται ο νόμος από το Δήμο που προβλέπει αντικατάσταση μέλους της Οικονομικής Επιτροπής όταν αυτό απουσιάσει από αδικαιολόγητα από τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις, κάτι που όπως αναφέρει έχει συμβεί και με τον κ. Πετσή.
Όπως ανέφερε η Δήμαρχος ζητήθηκε η γνώμη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αλλά και του Υπουργείου Εσωτερικών και όπως τόνισε και οι δύο απάντησαν, ότι ισχύει το άρθρο 75 παράγραφος 4 του Καλλικράτη που προβλέπει αντικατάσταση μέλους της οικονομικής επιτροπής όταν αυτό απουσιάζει από τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις. 
Απαντώντας στη Δήμαρχο ο Ηλία Πετσής ανέφερε ότι από πλευράς της δεν τηρείται πολιτικό fair play. Δεν είχε ενημερωθεί ο ίδιος εγγράφως για το θέμα και το κυριότερο, ότι έχει γίνει φαλκίδευση δημοσίου εγγράφου, αφού όπως είπε στο έγγραφο που εστάλει στην Αποκεντρωμένη ανάμεσα στις τρεις τακτικές συνεδριάσεις που φαίνεται ότι ήταν απών έχει παραληφθεί μία στην οποία ήταν παρών. Επίσης ανέφερε, πως ο Διευθυντής του Δήμου κ. Δημητρόπουλος ;έστειλε άλλο έγγραφο στην Αποκεντρωμένη που θα διορθώνει το προηγούμενο.
Η Δήμαρχος ανέφερε πως δεν έχει τέτοια ενημέρωση και επέμεινε στην πρότασή της για αντικατάσταση του κ. Πετσή, η οποία όμως τελικά δεν πέρασε, αφού και Σύμβουλοι της Συμπολίτευση δεν ψήφισαν και δήλωσαν παρών. Συγκεκριμένα εννέα ήταν οι θετικοί ψήφοι στην πρόταση της Δημάρχου, έξι όχι και πέντε παρών. Να σημειώσουμε ότι παρών ψήφισαν, οι πρώην Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Ζουπανιώτης και Γιάννης Κατούνης, ο πρώην Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δημήτρης Αγγελόπουλος και ο νυν Αντιδήμαρχος Ωρεών Κυριάκος Βογιατζής, ενώ από την αντιπολίτευση παρών ψήφισε ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης να σημειώσουμε ότι αρνητικά ψήφισε και ο Δημοτικός Σύμβουλος της Συμπολίτευσης Βασίλης Δημόπουλος. Ως εκ τούτου η πρόταση της Δημάρχου για αντικατάσταση του κ. Πετσή δεν πέρασε, αφού και το παρών βάση του Κώδικά Δήμων και Κοινοτήτων θεωρείται αρνητική ψήφος και έτσι οι αρνητικές ψήφοι ήταν 11 έναντι 9. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...