Κυριακή, 8 Μαΐου 2016

Πετυχημένα και φέτος τα "Κορφιάτεια" στην Ιστιαία (photo)

Με επιτυχία διοργανώθηκαν χθες Σάββατο 7 Μαΐου οι εκδηλώσεις "Κορφιάτεια" για την έναρξη της επανάστασης στη Β. Εύβοια που έγινε στις 8 Μαΐου 1821 και το πρώτο πεσόντα ήρωα Αθανάσιο Κορφιάτη. Οι εκδηλώσεις όπως και κάθε χρόνο διοργανώνονται από το Μουσικοχορευτικό Σύλλογο Ιστιαίας "Αθανάσιος Κορφιάτης" με την αρωγή του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού (στήσιμο εξέδρας στην πλατεία).


Αρχικά η Δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού Λίνα Σπανού απεύθυνε χαιρετισμό και αναφέρθηκε συνοπτικά στα γεγονότα της έναρξης της επανάστασης στην περιοχή. Γεγονότα για τα οποία εκτενέστερη αναφορά έκανε η Πρόεδρος και δασκάλα του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου "Αθανάσιος Κορφτιάτης" Φαίη Βαμβούρη. Να σημειώσουμε ότι η Δήμαρχος κατά το χαιρετισμό της εξέφρασε την ικανοποίηση της για το γεγονός ότι ο Δήμος διαθέτει τόσο δραστήριους συλλόγους.
Στη συνέχεια ο Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Ιστιαίας "Αθανάσιος Κορφιάτης" χόρεψε παραδοσιακούς χορούς, από την Εύβοια (παιδικό τμήμα), τη Μικρά Ασία, την Κρήτη και Θράκη (τμήματα ενηλίκων), ενώ το χορευτικό συγκρότημα Ροβιών "Χοροβίαι" χόρεψε χορούς της Ικαρίας. Προσκεκλημένοι στις εκδηλώσεις ήταν και το χορευτικό τμήμα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου "Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος" από τη Σκύδρα του Νομού Πέλλας όπου παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς της Μακεδονίας.


Μετά το τέλος των χορευτικών η κ. Βαμβούρη ευχαρίστησε το Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού, τη Δήμαρχο, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, την ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α. καθώς και επαγγελματίες της περιοχής που βοήθησαν στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει φυσικά τα χορευτικά που συμμετείχαν και να εκφράσει και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που έδωσε το παρών στην εκδήλωση. Τέλος πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις από τον "Αθανάσιο Κορφιάτη" προς το Δήμο, τα άλλα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετείχαν, αλλά και προς τον κ. Ιωάννη Γκέση και το ξενοδοχείο του που πάντα στέκεται αρωγός σε αυτές τις προσπάθειες. Δείτε παρακάτω πλούσιο φωτορεπορτάζ....Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...