Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

Ευχές του Γιώργου Ακριώτη για τους μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Θέλω να απευθύνω τις εγκάρδιες ευχές μου στους μαθητές και στις μαθήτριες που ξεκινούν τη Δευτέρα τη σκληρή μάχη των Πανελληνίων Εξετάσεων. Ως άνθρωπος που έχω υπηρετήσει την εκπαίδευση για πολλά χρόνια, είμαι σε θέση να αντιλαμβάνομαι και να κατανοώ την πίεση, κάτω από την οποία προσέρχονται τα παιδιά αυτά στην απαιτητική – από κάθε άποψη – δοκιμασία των εξετάσεων.

Δουλειά των συναδέλφων εκπαιδευτικών αλλά και των οικογενειών τους είναι να ελαφρύνουν όσο γίνεται την πίεση αυτή, ώστε τα παιδιά να αποδώσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.
Από την πλευρά της, η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, είναι υπεύθυνοι για να διασφαλίσουν την αδιάβλητη και ομαλή διεξαγωγή της όλης διαδικασίας, κάτι για το οποίο είμαι βέβαιος ότι θα πράξουν με τρόπο υποδειγματικό.
Και πάλι, από καρδιάς, οι ευχές μας σας συνοδεύουν. Έχετε υπόψη σας ότι ακόμη και μία πρόσκαιρη αποτυχία στις εξετάσεις, παρά τα εύλογα αισθήματα πικρίας που μπορεί να προκαλέσει, είναι κατά βάθος ένα ακόμα μεγάλο μάθημα ζωής, αρκεί να την επεξεργαστεί κανείς, ώστε να αντλήσει από αυτήν δύναμη για νέες εξορμήσεις στον στίβο της ζωής.
Καλή επιτυχία σε όλες και όλους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...