Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

Ένσταση κατά του ορισμού των αντιδημάρχων κατέθεσε ο Βασίλης Δημόπουλος

Ένσταση κατέθεσε σήμερα ο Δημοτικός Σύμβουλος της Συμπολίτευσης του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού Βασίλης Δημόπουλος για την 245 απόφαση της Δημάρχου που αφορά τον ορισμό τον νέων Αντιδημάρχων. Η ένσταση κατατέθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς και πήρε αριθμό πρωτοκόλλου 1494/86911/19-5-2016.

Στην ένστασή του ο κ. Δημόπουλος επικαλείται το άρθρο 59 παρ 5 του Καλλικράτη με στο οποίο αναφέρεται ρητά ότι οι θητεία των Αντιδημάρχων δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 2,5 ετών, ενώ η θητεία με την οποία ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι όπως αναφέρεται στην απόφαση της Δημάρχου είναι εννέα μήνες από (20/5/2016-28/2/2017). Επίσης ο κ. Δημόπουλος σχετικά με το άρθρο 54 παρ 4 του Καλλικράτη το οποίο επικαλούνται στο Δήμο αναφέρει ότι αυτό είναι αόριστο και δεν έχει εφαρμογή στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Όπως ανέφερε στο Istiaia Press ο κ. Δημόπουλος έχει επικοινωνήσει τόσο με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση όσο και με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών οι οποίοι όπως μας είπε του επιβεβαίωσαν την ορθότητα της άποψής του. Δείτε παρακάτω ολόκληρο το κείμενο της ένστασης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...