Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016

Η Επιστολή του Γιάννη Κωνσταντινίδη προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ιστιαίας - Αιδηψού

Επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ιστιαίας - Αιδηψού έστειλε ο πρώην Δήμαρχος Αρτεμησίου Γιάννης Κωνσταντινίδης, με την οποία τονίζει πως θεωρεί συκοφαντικά εις βάρος τα όσα ανέφερε η ελέγκτρια κατά τη συζήτηση για τον ισολογισμό του Δήμου για το οικονομικό έτος 2014 σχετικά με το ταμειακό έλλειμμα 186.000. Η επιστολή του κ. Κωνσταντινίδη διαβάστηκε από την Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στην προχθεσινή συνεδρίαση του Σώματος. Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την επιστολή του κ. Κωνσταντινίδη.


ΠΡΟΣ
Κα ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ

Θέμα: επιστολή προς ενημέρωση του Δ. Συμβουλίου σε συκοφαντία εις βάρος μου.

Κυρία Πρόεδρος
παράκληση να διαβαστεί η επιστολή στο Δημ. Συμβούλιο.

Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που εγκρίνατε τον Ισολογισμό-Απολογισμό οικονομικού έτους 2016 άκουσα στο διαδίκτυο την Κα Ορκωτό Λογιστή του Δήμου να αναφέρει ότι εμφανίζεται ζημία ποσού 186.000€ που αφορά εκκρεμότητα ανύπαρκτων βεβαιωθέντων τελών την περίοδο 2002-2006 που ήμουν Δήμαρχος, καμία διευκρίνηση δεν δόθηκε από κανένα για το θέμα, το ΔΣ για μένα δεν έπρεπε να εγκρίνει τον Ισολογισμό 2016 με ζημία, γιατί ο Δήμος μεθοδευμένα αποδέχεται να ζημιώσει από το ποσό που έλειπε από το ταμείο του Δήμου Αρτεμισίου το 2010 κατά την συνένωση των Δήμων σε ένα Ιστιαίας Αιδηψού.

Επικυρώσατε δυστυχώς με την ψήφο σας να πληρώσουν οι Δημότες σε περίοδο φτώχειας που διανύουμε και εμείς άδικα να δεχθούμε τη συκοφαντία των σχεδιαστών του λογιστικού ξεπλύματος του ελλείμματος, ενώ ορθό ήταν να ζητήσετε διευκρινίσεις και να μην το επιτρέψετε.

Είναι απαράδεκτο από την ορκωτό να παραπλανεί το ΔΣ, να μας συκοφαντεί χωρίς καμία διευκρίνηση και να μεταφέρετε το έλλειμμα εις βάρος του Δήμου με να το εμφανίζει ως ζημία μετά από 5 χρονιά που το κρατούσε σε εκκρεμότητα, λογικό ήταν να μεταφέρει το ποσό αυτό στα επισφαλή έσοδα έως τη δικαστική διαλεύκανση του προβλήματος, βιάστηκε να το κλείσει γιατί σε συνεννόηση με την προηγουμένη δημοτική αρχή το μεθοδεύσανε. Το πρόβλημα έχει την ακόλουθη μεθόδευση: παρουσιάζεται το 2010 κατά τη συνένωση ταμειακό έλλειμμα  186.000€ στο Δ. Αρτεμισίου τότε είναι βέβαιο ότι έγινε κάποια ισόποση εικονική εγγραφή εσόδων για να κλείσει ο Ισολογισμός 2011. Το 2014-2013 πριν παραλάβει η νέα δημοτική αρχή βεβαιώνονται με τεράστια ευθύνη των υπηρεσιακών παραγόντων εκπρόθεσμα και ανύπαρκτα τέλη για το Δήμο Αρτεμισίου δήθεν της περιόδου 2002-2006. τα τέλη κατά τη περίοδο τη δική μας βεβαιωθήκαν όλα με αντικειμενικότητα και χωρίς διακρίσεις σε ημετέρους και μη, δηλαδή λιγότερα στους φίλους ψηφοφόρους με αναρηθμιτισμους και αλλά τεχνάσματα όπως συνηθίζετε ειδικά στο Δήμο Αρτεμισίου. Επί πλέον βεβαιώσαμε και δυο έτη της προηγούμενης περιόδους γιατί δεν είχαν βεβαιωθεί με αποτελέσματα, να αναγκασθούμε να μειώσουμε κατά 30% τα τέλη ύδρευσης και 50% στους πολύτεκνους και άλλες ευπαθείς ομάδες και 4 χρόνια να μη προβούμε σε καμία αύξηση των τελών καθαριότητας, για να διευκολύνουμε τους Δημότες και να μπει σε μια σειρά ο Δήμος.

Μετά τη φανταστική βεβαίωση το 2014 οι δημότες του Αρτεμισίου με ενημέρωσαν όταν πήγαν τα σημειώματα γιατί είχαν οι περισσότεροι πληρώσει αυτά που βεβαιώσαν, τους ενημέρωσα να μην πληρώσουν και θα προβούμε σε συνολική αγωγή γι’αυτή την διπλό-βεβαίωση. Τότε ο δήμος πάει το θέμα στο ΔΣ να διαγράψει τα παράνομα και εκπρόθεσμα βεβαιωθέντα τέλη, δεν κατέστη δυνατό να ψηφιστεί, και το θέμα μεταφέρθηκε στη νέα δημοτική αρχή που καλώς έπραξε και το μετέφερε στη δικαιοσύνη, κακώς βέβαια δέχθηκε τη μέθοδο το έλλειμμα να βαφτίζεται ζημία και να κλείνει με ευθύνη δυο δημοτικών συμβουλίων διαφορετικών περιόδων, όταν με τέτοιους μεθόδους κλείνουν εμφανής ζημίες των δήμων, τι γίνεται με τις αφανείς και τις απαιτήσεις προμηθευτών παρελθόντων ετών που εμφανίζονται μετά από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και πιστεύω όπως και εμείς παραλάβαμε και παραλαμβάνεται.

Εμείς στη Δ. περίοδο παραλάβαμε ένα Δήμο σκορποχώρι, κάναμε ταμειακή υπηρεσία, μηχανογραφήσαμε τα Δ. τέλη, τα βεβαιώσαμε αντικειμενικά όλα, παραδώσαμε ισοσκελισμένο απολογισμό χωρίς ελλείμματα και αβεβαίωτα τέλη, 140.000€ ταμείο πλέον των 2.000.000 χρηματοδοτήσεις έργων και πλέον των 1.500.000 έργων υπό εκτέλεση, σταματήσαμε τον υπέρογκο δανεισμό και 4 χρονιά δεν προβήκαμε σε ουδεμια ανάθεση έργου όπως συνηθιζότανε.

Δεν είναι δυνατόν οικονομικές επιτροπές, Δημοτικοί Σύμβουλοι να περιπλέκονται έτσι από τους τεχνοκράτες για την στήριξει τέτοιων παράνομων πράξεων.

Απαιτώ από τον ορκωτό λογιστή που με συκοφάντησε ενώ γνωρίζει ακριβώς τι προηγήθηκε και ποιος έκανε την απαράδεκτη διπλό-βεβαίωση δημόσια συγνώμη διαφορετικά θα αναγκασθώ να υποστηρίξω την αδικία εις βάρος μου με ότι αυτό συνεπάγεται. Πληρώσαμε ως παράταξη την αντικειμενικότητα μας γιατί ο λαός συνήθισε να δέχεται την μεροληψία, γι’αυτό φθάσαμε ως κράτος και ως κοινωνία εδώ που είμαστε σήμερα, δεχθήκαμε τεράστιο πόλεμο από τους κυβερνώντες συνεχές καθυστερήσεις στις εγκρίσεις, μας έγιναν 2 επιθεωρήσεις και όμως αντέξαμε και δουλέψαμε. Χάθηκαν βέβαια για τον τόπο ενταγμένα χρηματοδοτημένα έργα πολύ σημαντικά: στήριξη Πύργου Δροσίνη- 500.000€, αντιπλυμμηρικα Δ.Αρτεμισίου 1.500.000€, ανάδειξη αρχαιολογικών μνημείων 200.000€, κοινωνικά προγράμματα 300.000€, ανάπλαση παραλίας Ελληνικών 300.000€ κ.α. Αλλά δεν είναι δυνατό να μας εμπλέκουν άθλια έως σήμερα, αρκετά υποστήκαμε φθάνει, δεν είναι δυνατόν να αναγκάζομαι να ασχοληθώ με τις δημοτικές αλχημείες άλλων μετά από 10 χρόνια, κάτι που απεύχομαι καθ’ότι αρκετά ζημίωσα τόσο ηθικά όσο και οικονομικά, δεν είναι δυνατό να αντιμετωπισθεί αυτό το αναθρεμμένο καθεστώς διαφθοράς σε ένα κράτος ασεβές.
Ευχαριστώ για την υπομονή σας να σας ενημερώσω.

Με τιμή
Πρωην Δήμαρχος Ιωάννης Κωνσταντινίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...