Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

Καταπέλτης η έκθεση - αυτοψία για το βιολογικό καθαρισμό της Αιδηψού

Καταπέλτης είναι η Έκθεση αυτοψίας στο Βιολογικό καθαρισμό των Λουτρών Αιδηψό που πραγματοποιήθηκε στις 21/3/2016 από το τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και υπογράφεται από Μηχανολόγο Μηχανικό Π. Ιωαννίδου - Αλαμάνου. Η παραπάνω έκθεση όπως φαίνεται από τον πίνακα αποδεκτών έχει κοινοποιηθεί και στο τμήμα επιθεώρησης περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ.

Στην έκθεση αναφέρεται πως κατά τον έλεγχο δεν υπήρχε υπεύθυνος παρακολούθησης λειτουργίας και απόδοσης του έργου, ούτε υπεύθυνος συντήρησης. Τονίζεται επίσης ότι "από τη μακροσκοπική παρατήρηση των εγκαταστάσεων και του μηχανολογικού εξοπλισμού πάχυνσης και αφυδάτωσης της λάσπης προκύπτει ότι έχει παραμείνει εκτός λειτουργίας επί μακρό χρονικό διάστημα.
Επίσης γίνεται λόγος για παράβαση της σχετικής νομοθεσίας σε τμήματα της λειτουργίας του ΒΙ.Ο.Κ.Α., Αναφέρεται ότι δεν προσκομίστηκε επιτόπου ή άδεια διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων και πως στο χώρο δεν υπήρχαν τηρούμενα αρχεία σχετικά με την εξυπηρέτηση, τον πληθυσμό, παροχές φορτία εισόδου - εξόδου κ.α.
Ζητήθηκε από το Δήμο να απαντήσει εγγράφως μέσα σε πέντε μέρες από τη λήψη της έκθεσης σε όσα ζητούνται. Σύμφωνα με τις ημερομηνίες ο Δήμος έπρεπε να έχει απαντήσει. Απάντησε;;; και αν ναι τι έχει απαντήσει;;
Να σημειώσουμε ότι όπως αναφέρεται η παρούσα έκθεση συντάχθηκε επιτόπου και αντίγραφό της παραδόθηκε στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, άρα ο Δήμος έχει λάβει γνώση της έκθεσης από 21/3 σύμφωνα με τα έγγραφα. Δείτε παρακάτω ολόκληρη την έκθεση....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...