Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016

Δυναμικό & πετυχημένο το συλλαλητήριο των αγροτών & κτηνοτρόφων στην Ιστιαία (video & photo)

Ρεπορτάζ: Γιάννης Δραπανιώτης
Απόλυτα πετυχημένο το συλλαλητήριο αγροτών και κτηνοτρόφων που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία της Ιστιαίας στα πλαίσια των αγροτικών κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν στην περιοχή από την περασμένη Πέμπτη 21 Ιανουαρίου. Πληθώρα αγροτών και κτηνοτρόφων έδωσε σήμερα το παρών, σε μια συγκέντρωση πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της περιοχής.
Περίπου στις 11.00 το πρωί αγρότες, από το μπλόκο της περιοχή, αλλά και κτηνοτρόφοι έφτασαν με τα τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου και απέκλεισαν την οδό 28ης Οκτωβρίου μπροστά από το Δημαρχείο.

Στη συνέχεια μέλη της συντονιστικής επιτροπής ανέβηκαν στο Δημαρχείο για να παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στη Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού Ελένη Ευσταθίου. Η Δήμαρχος υποδέχθηκε τους αγρότες στο γραφείο της και αφού παρέλαβε το ψήφισμα τόνισε, πως συμπαρίσταται στα δίκαια αιτήματα των αγροτών, όπως και σε κάθε άλλο πολίτη που πλήττεται από την κρίση και τα προωθούμενα μέτρα της Κυβέρνησης, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα προωθήσει όπου είναι δυνατό το ψήφισμα τους.


Παράδοση ψηφίσματος αγροτών στη Δήμαρχο... από istiaiapress
Φεύγοντας από το Δημαρχείο τα μέλη της συντονιστικής κατέβηκαν στην κεντρική πλατεία, όπου μίλησαν στον κόσμο για τα μεγάλα προβλήματα του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα και διάβασαν και το ψήφισμα που κατέθεσαν. Ενώ συμβολικά έριξαν και ένα δοχείο γάλα πάνω στην πλατεία.


Ανάγνωση ψηφίσματος αγροτών Ιστιαίας από istiaiapress
Αγροτικό συλλαλητήριο στην Ιστιαία από istiaiapress
Αγροτικό συλλαλητήριο στην Ιστιαία 2 από istiaiapress
Λίγο πριν της 12.00 το μεσημέρι, με κόρνες, σημαίες και συνθήματα αποχώρησαν, όπου επιστρέφοντας στο μπλόκο στην είσοδο της πόλης έκλεισαν το ένα ρεύμα κυκλοφορίας της Ε.Ο. Ιστιαίας – Αιδηψό. Από αύριο Τρίτη σύμφωνα με όσα αποφάσισε χθες Κυριακή η Γενική τους συνέλευση θα προχωρούν σε κλείσιμο και των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας για μία ώρα την ημέρα αρχικά. Επίσης αναμένεται και νέα γενική συνέλευση ώστε να καθοριστεί και η περαιτέρω στάση τους.


Αγροτικό συλλαλητήριο στην Ιστιαία 3 από istiaiapress
ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΡΠΕΡΤΑΖ....Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...