Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016

Διαμαρτυρίες του εμπορικού κόσμου της Ιστιαίας για γερμανικών συμφερόντων super market που ήταν ανοιχτά του Αγ. Αθανασίου

η Πρόεδρος Μ. Χόντζα
Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες του εμπορικού κόσμου της Ιστιαίας, από το γεγονός, ότι super market της περιοχής που ανήκει σε γνωστή αλυσίδα γερμανικών συμφερόντων ήταν ανοιχτό τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου που ήταν τοπική αργία καθώς η πόλη τιμούσε των Πολιούχο της Άγιος Αθανάσιο και ήταν τα πάντα κλειστά.

Για το θέμα μίλησε σήμερα το πρωί στο Ράδιο Ιστιαία και στην εκπομπή του Γιάννη Τσελίκα "Πρωινές διαδρομές" η Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Ιστιαίας Μαρία Χόντζα. Όπως ανέφερε στην εκπομπή η κ. Χόντζα, εκ μέρους του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου είχε αποσταλεί και στα τρία μεγάλα super market που δραστηριοποιούνται στην πόλη, με την οποία ενημερώνονταν για την τοπική αργία και ζητούταν από το Σύλλογο να παραμείνουν κλειστά. Σύμφωνα με τα όσα είπε η κ. Χόντζα και παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένες αλυσίδες δεν υπόκεινται στον Εμπορικό Σύλλογος της πόλης, τα δύο super market που ανήκουν σε ελληνικές αλυσίδες απάντησαν θετικά και σεβόμενη την τοπική εορτή παρέμειναν κλειστά. Το τρίτο που ανήκει σε γερμανική αλυσίδα δεν δεν απάντησε και άνοιξε κανονικά. "δεν λάβαμε καμία απάντηση" ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια της Προέδρου.
Τη μέρα λοιπόν που ο εμπορικός κόσμος είχε κλείσει τα μαγαζιά του, όπως κάνει κάθε χρόνο τιμώντας τον Πολιούχου της πόλης, κάποιοι μάζευαν χρήμα του οποίου ένα απειροελάχιστο ποσοστό που αφορά μισθούς εργαζομένων θα μείνει στην περιοχή ή για να το πούμε καλύτερα γενικά στη χώρα. Όσον αφορά για του χρόνου η Πρόεδρος είπε ότι έχουν αρκετά πράγματα κατά νου, ώστε με συγκεκριμένες ενέργειες να μην ξαναεπαναληφθεί αυτό που έγινε φέτος.
Για να μην λέμε όμως τα πράγματα μονόπλευρα και βλέπουμε μόνο ευθύνες στους άλλους αλλά και δικές μας, εντάξει η εν λόγω αλυσίδα δεν είναι Ελληνική και σίγουρα δεν είναι υποχρεωμένη να γνωρίζει ή να τιμά τα ήθη τα έθιμα και τις τοπικές αργίες κάθε περιοχής, εμείς που και ξέρουμε και γνωρίζουμε όσοι από μας τους κατοίκους της Ιστιαίας πήγαν να για ψώνια εκείνη τη μέρα έπρεπε να πάνε....;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...