Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016

Βάζουν μπροστά τα τρακτέρ οι αγρότες της Ιστιαίας – Αρχίζουν αύριο οι κινητοποιήσεις

Βάζουν μπρος αύριο της μηχανές των τρακτέρ του και κατέρχονται σε κινητοποιήσεις οι αγρότες της περιοχής της Ιστιαίας. Η απόφαση πάρθηκε σήμερα κατά τη συνέλευση που πραγματοποίησαν στις 8.00 το βράδυ στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Ιστιαίας. Η συνάντησή τους ήταν η δεύτερη που πραγματοποιήθηκε. Είχαν ξανά συναντηθεί και χθες όπου εκτός από τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο, αλλά και αυτά που έρχονται με την ψήφιση των νέων μέτρων, όρισαν και οκταμελή συντονιστική επιτροπή.
Όπως αναφέρθηκε και στη σημερινή συνάντηση, όπου οι αγρότες ήταν περισσότεροι από χθες, τέσσερα είναι τα βασικά ζητήματα στα οποία στοχεύουν οι κινητοποιήσεις τους, το ασφαλιστικό, το φορολογικό, η αύξηση που έχει γίνει στο ΦΠΑ των αγροτικών εφοδίων, καθώς και ο φόρος στο αγροτικό πετρέλαιο. «Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που οι αγρότες πληρώνουν φόρο στο πετρέλαιο» τόνισαν χαρακτηριστικά.
Εκείνο που επισήμαναν περισσότερο ήταν πως με τα μέτρα που έχουν παρθεί στα έξι χρόνια μνημονίου, αλλά και με τα νέα που θέλει να πάρει η Κυβέρνηση ο αγροτικός τομέας αφανίζεται. «κολίγοι στην ίδιας μας τη γη…» και «ήμασταν νοικοκυραίοι και θα μας καταντήσουν ζητιάνους…» ήταν μερικές από τις έντονες διαμαρτυρίες που ακούστηκαν.
Για αύριο αποφασίστηκε τα τρακτέρ να μαζευτούν στην έξοδο της Ιστιαίας λίγο πριν τον κόμβο του περιφερειακού. Ακόμη, όπως ανέφεραν δεν θα κλείσουν οι δρόμοι και τα τρακτέρ θα βρίσκονται παραπλεύρως του δρόμου. «…θα μείνουμε εκεί όσο κι’ αν χρειαστεί» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Τέλος οι αγρότες ζήτησαν οι κινητοποιήσεις να έχουν μαζικότητα και μάλιστα όχι μόνο ο αγροτικό κόσμος, αλλά και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής να σταθούν στο πλευρό τους γιατί όπως ανέφεραν «τα προβλήματα δεν είναι προβλήματα επιβίωσης μόνο του αγροτικού κόσμου, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας. ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ...

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΉΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΙΑΙΑ 1 από istiaiapress

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΙΑΙΑ 2 από

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΙΑΙΑ 3 από istiaiapress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...