Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016

Διασυρμός για την Ιστιαία - Με πολικό ψύχος οι αγώνες στο κλειστό γυμναστήριο λόγω απουσίας θέρμανσης

Για μια ακόμη φορά διασυρθήκαμε ως πόλη της Ιστιαίας στο θέμα αθλητικών υποδομών. Αφού στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, που αγωνίζονται οι ομάδες μπάσκετ και μάλιστα με ομάδες όλης της Στερεάς Ελλάδας το χειμώνα διεξάγονται οι αγώνες σε συνθήκες πολικού ψύχους αφού δεν υπάρχει σύστημα θέρμανσης. Μια κατάσταση αρκετά επικίνδυνη για όλους και κυρίως για τους παίκτες που με τέτοιες θερμοκρασίες κινδυνεύουν με τραυματισμούς.
Ίδια ήταν λοιπόν η κατάσταση και χθες στον αγώνα Τελεθριακός - Ερέτρια για την Α' ΕΣΚΑΣΕ, όπου σε όλη τη Βόρεια Εύβοια επικρατούσε χιονόπτωση. Με τους φιλάθλους να κάθονται στην εξέδρα λες και πήγαιναν για σκι και πολλοί απ' αυτούς φώναζαν και ειρωνικά "ρε ανεβάστε ακόμη λίγο το θερμοστάτη". Και σαν να μην έφτανε αυτό, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα της Ερέτριας, με την οποία διαμαρτύρεται προς την ΕΣΚΑΣΕ για την ταλαιπωρία που υπέστη να φτάσει στην Ιστιαίας και πως οι διοργανωτές έπρεπε να αναβάλουν το παιχνίδι αναφέρει και την κατάσταση που επικρατούσε στο κλειστό της πόλης. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ".... Φτάνουμε στο γήπεδο της Ιστιαίας 16:20 και με -3 βαθμούς μέσα στο γήπεδο (απορούμε πως δεν είχε κανέναν τραυματισμό καμία απ’τις 2 ομάδες λόγω ψύχους)... Και στην ίδια ανακοίνωση διερωτώνται "Γιατί να γίνει το παιχνίδι σε γήπεδο που είχε -3 βαθμούς κελσίου και κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα τον παιχτών?..." Μάλιστα η ανακοίνωση πήρε διαστάσεις αφού δημοσιεύθηκε και σε αθλητικά site του Νομού.
Φυσικά έχουν απόλυτο δίκιο. Παρακολουθήσαμε και μεις το παιχνίδι. Εννοείται με πλήρη ένδυση ....χιονοδρόμου. Και πραγματικά περισσότερο κρυώσαμε μέσα στο κλειστό παρά στα γήπεδα ποδοσφαίρου. 
Αυτό το κτίριο δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι. Δεν μπορεί να διασυρόμαστε σε όλη τη Στερεά επειδή κάποιοι στο παρελθόν αδιαφόρησαν και κάποιοι αδιαφορούν ακόμη και σήμερα. Ο "καθρέφτης" της πόλης στα αθλητικά δρώμενα πρέπει να είναι στολίδι. Ας το ακούσει αυτό η Δημοτική Αρχή και ας πράξει επιτέλους τα αυτονόητα ...
Αν θέλετε να δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση της Ερέτριας μπορεί να μπείτε στο site μπασκετικής ενημέρωσης του νομού eviabasket.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...