Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016

Εκδήλωση για την ενημέρωση και πρόληψη κατά των ναρκωτικών διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου Λ. Αιδηψού

Εκδήλωση σχετικά με την ενημέρωση και πρόληψη κατά των ναρκωτικών διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Λουτρών Αιδηψού το Σάββατο 23 Ιανουαρίου στις 6.00 το απόγευμα στην αίθουσα του κτιρίου της ΕΤΑΔ (πρώην ΕΟΤ) στα Λουτρά Αιδηψού. Η ημερίδα έχει ως θέμα "ο ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών" και εισηγήτρια θα είναι η ψυχολόγος Φραντζέσκα Ακριώτη επιστημονικό στέλεχος του κέντρου πρόληψης εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Ν. Εύβοιας. Την εκδήλωση συνεπικουρούν το ΚΕΘΕΑ και ο Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού. Η εκδήλωση αφορά αποκλειστικά ενήλικες.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ-ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΘΕΜΑΤΟΣ:
-Παρουσίαση της φιλοσοφίας και. δράσης του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ν. Ευβοίας.
-Τι είναι η πρόληψη και πώς διαμορφώθηκε η φιλοσοφία της στη διάρκεια των ετών. Ποιοι είναι οι στόχοι σήμερα και ποιοι είναι οι βασικοί φορείς πρόληψης.
-Υποδοχή περιστατικών χρήσης και υποστήριξη γονέων στο Κέντρο. Προφίλ του χρήστη.
-Ανησυχητικά σημάδια χρήσης στα παιδιά που μπορούν να αντιληφθούν οι γονείς.
-Παράγοντες κινδύνου- προστατευτικοί παράγοντες στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο.
-Παρεμβάσεις πρόληψης σε γονείς που γίνονται στο Κέντρο.
-Τι είναι η επικοινωνία και γιατί αποτελεί κύριο πυλώνα της πρόληψης. Τι δυσχεραίνει και τι διευκολύνει την επικοινωνία στην οικογένεια και το ευρύτερο περιβάλλον.
-Παρεμβάσεις πρόληψης σε άλλες ομάδες του πληθυσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...