Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

«Αδειάζει» το Δήμο ο Φάνης Σπανός για το δρόμο στον Αγ. Νικόλαο Αιδηψού

ο Αντιπεριφερειάρχης Φάνης Σπανός
Απάντηση προς το Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού έστειλε  με το υπ’ αριθμό 611/170383 από 15/12/2015 έγγραφό του ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός, σχετικά με απόφαση που είχε λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο στις 23 Νοεμβρίου να αναβάλει τη συζήτηση του θέματος για αποχαρακτηρισμό της παλαιάς παραλιακής οδού Αιδηψού – Λιχάδας στον Οικισμό του Αγίου Νικολάου, από Επαρχιακή σε Δημοτική Οδό, με σκοπό να προχωρήσει η Περιφέρεια σε ανάπλαση του συγκεκριμένου δρόμου. Ουσιαστικά με την απάντησή του ο κ. Σπανός «αδειάζει» το Δήμο, αφού όπως αναφέρει κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει από την Περιφέρεια και ότι ήδη ο Δήμος έπρεπε να έχει εντάξει στο Δημοτικό Οδικό Δίκτυο την συγκεκριμένη οδό.

Ας δούμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στις 17/12/2014 το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας με την 248/2014 απόφασή του, ενέκρινε τον χαρακτηρισμό ως πρωτεύων επαρχιακό οδικό δίκτυο την παράκαμψη του οικισμού του Αγίου Νικολάου Αιδηψού και στις 30/1/2015 με το υπ’ αριθμό 124945/5562 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων η Περιφέρεια ζητά από το Δήμο τον αποχαρακτηρισμό της παραλιακής οδού στον Άγιο Νικόλαο από Επαρχιακό οδικό δίκτυο και αυτό να ενταχθεί στο Δημοτικό Οδικό δίκτυο, με την ανάληψη της ευθύνης συντήρησης του τμήματος αυτού.
Ακραία καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν στην περιοχή κατά τον Φεβρουάριο και Μάρτιο δημιούργησαν όμως εκτεταμένες ζημιές στη συγκεκριμένη οδό με αποτέλεσμα, παρά το γεγονός της μη αρμοδιότητάς της, αφού το συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου βρίσκεται μέσα σε οικισμό, η Περιφέρεια να παρέμβει προς αποκατάσταση των ζημιών, θεωρώντας ότι αυτό αποτελεί μείζον θέμα δημόσιας ασφάλειας.
Στις 23 Νοεμβρίου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο και κατά την εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Ζουπανιώτης πρότεινε την αναβολή λήψης της απόφασης για αποχαρακτηρισμό του συγκεκριμένου δρόμου προκειμένου να γίνει αίτημα προς την Περιφέρεια Στερεάς που θα αφορά την ανάπλαση του συγκεκριμένου τμήματος. Η πρόταση του κ. Ζουπανιώτη έγινε ομόφωνα δεκτή και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πήρε αύξοντα αριθμό 312/2015 και παράλληλα διαβιβάστηκε στην Περιφέρεια Στερεάς.
Απαντώντας στην ανωτέρω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας Φάνης Σπανός αναφέρει ότι ο χαρακτηρισμός η αποχαρακτηρισμός ενός δρόμου δεν μπορεί να αποτελέσει προϊόν συναλλαγής μεταξύ φορέων. Επίσης τονίζει ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει κάποια λογική συσχέτιση με το θέμα του αποχαρακτηρισμού του δρόμου στον Άγιο Νικόλαο. Αναφέρει δε ότι ο τρόπος που αναπτύσσεται οικιστικά και οικονομικά η περιοχή εκατέρωθεν της παλιάς επαρχιακής οδού επιβάλλει τον χαρακτηρισμό αυτής ως Δημοτική. Και τέλος κάνει λόγω πως η ανάπλαση της παλιάς παραλιακής οδού στερείται νομιμότητας να γίνει από την Περιφέρεια και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί ως «αντάλλαγμα» της Περιφέρειας προς το Δήμο για τον χαρακτηρισμό.
Δείτε παρακάτω ολόκληρο το κείμενο της απάντησης του κ. Σπανού, καθώς και την 312/ 2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιστιαίας – Αιδηψού…

 Απάντηση Αντιπεριφερειάρχη Φάνη Σπανού

Απόφαση 312/2015 Δημοτικού Συμβουλίου Ιστιαίας - ΑιδηψούΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...