Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

«Φωτιά» στο Δημοτικό Συμβούλιο έβαλαν και πάλι οι καντίνες

Συνέχεια στο θέμα της παραχώρησης αιγιαλού και παραλίας σε Κανατάδικα και Τσοκαΐτη για τη λειτουργία καντινών δόθηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο. Το θέμα ήρθε εκ νέου στην επιφάνεια μετά την αποκάλυψη του Istiaia Press και του Ράδιο Ιστιαία στις 11 του μήνα, ότι για το εν λόγω θέμα έχει διαταχθεί έλεγχος από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης κατ’ εντολή του ειδικού γραμματέα της Γενικής Γραμματείας καταπολέμησης της διαφθοράς Δημοσθένη Κασσαβέτη και το ιδιαίτερα καυστικού Δελτίου Τύπου της Επικεφαλής της παράταξης «Ο Δήμος Είσαι Εσύ» Νατάσσας Φουρνάρη. Δείτε (ΕΔΩ)
Το θέμα έθεσε προ ημερήσιας διάταξης η κ. Φουρνάρη η οποία αναφέρθηκε εκ νέου στο έγγραφο που διατάσει τον έλεγχο, έκανε λόγω πως ένα έγγραφο που έχει έρθει εδώ και ένα μήνα στο Δήμο δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση, και εστίασε ως επί το πλείστον στο θέμα της απώλειας εσόδων από το Δήμο, για το οποίο ανέφερε ότι «αυτό συνιστά κακούργημα και μπορεί να τρέχουμε όλοι στον εισαγγελέα».

Νατάσσα Φουρνάρη ενημέρωση για έλεγχο στο Δήμο από istiaiapress
Παίρνοντας το λόγο η Δήμαρχος, ανέφερε πως για το εν λόγω έγγραφο ενημερώθηκε μόλις χθες (δηλαδή 14/12)….! αφήνοντας έτσι αιχμές ότι οι υπάλληλοι του Δήμου δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους και δεν την ενημέρωσαν και δεσμεύθηκε πως αναλαμβάνει την ευθύνη να συγκεντρώσει όλα τα έγγραφα, μέχρι την Παρασκευή να ενημερώσει τις παρατάξεις και να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της επόμενης Δευτέρας. Μετά όμως από επιμονή της κ. Φουρνάρη ψηφίστηκε από το σώμα το θέμα να συζητηθεί.
Εκεί ο Επικεφαλής της Νέας Πορείας Ηλίας Πετσής παρενέβη και αναφέρθηκε σε σχετικό έγγραφο που έφυγε στις 11 Δεκεμβρίου (ημέρα που έγινε η αποκάλυψη του εγγράφου του ΣΕΕΔΔ) που έφυγε από την προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου προς τους Ελεγκτές Περιβάλλοντος και είναι απόλυτα σχετικό με το θέμα. Επίσης ο κ. Πετσής τόνισε πως «μετά τυμπάνων βγάζατε δημοσιεύματα ότι βάλατε τάξη στο θέμα και τώρα μας εγκαλούν για όλα αυτά τα έγγραφα που στείλατε στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Στη συνέχεια στη συνεδρίαση ήρθε ο Διευθυντής του Δήμου Θανάσης Δημητρόπουλος, ο οποίος κλήθηκε για να παράσχει ενημέρωση στο Σώμα. Ο κ. Δημητρόπουλος αναφέρθηκε και σε νεότερο έγγραφο της αρμόδιας ελέγκτριας Λαμπρινής Αντωνίου, με το οποίο ζητά συγκεκριμένα έγγραφα από το Δήμο στα πλαίσια του ελέγχου. Ανέφερε πως συγκεντρώνονται τα έγγραφα από πλευράς Δήμου και πως ακόμη ο φάκελος δεν είναι πλήρης. Αμέσως ο κ. Πετσής ζήτησε να μάθει τι είναι αυτό για το οποίο εγκαλείται ο Δήμος και γίνεται έλεγχος. Ενώ ο Σύμβουλος της Συμπολίτευσης Βασίλης Δημόπουλος αναφερόμενος στο θέμα τόνισε ότι «αν όταν ανακλήθηκε η σύμφωνη γνώμη του Υπουργού θα έπρεπε σαν Σώμα να πάρουμε εκ νέου απόφαση και να πάμε κάτω και να τους πούμε να τα μαζεύουν. Δεν το κάναμε, τώρα θα την πατήσουμε.
Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Κώστας Σελίμης αναφερόμενος στην κ. Φουρνάρη ανέφερε αυτό που είχε πει και σε παλιότερη συνεδρίαση, ότι η σύμφωνη γνώμη του Υπουργού ήρθε σε χρονικό σημείο όπου ο Δήμος δεν μπορούσε να κάνει προκήρυξη γιατί αυτό χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα και πως ο Δήμος δεν φέρει καμία ευθύνη διότι μετά την 1η Ιουνίου αρμόδια να διεξάγει δημοπρασία για την παραχώρηση είναι η Κτηματική Υπηρεσία.
Η κ. Φουρνάρη όμως αναφέρθηκε έντονα ξανά στην ΚΥΑ των Βούτση – Βαλαβάνη, τονίζοντας πως η ΚΥΑ αναφέρει πως πρέπει να ενημερωθεί από Δήμο γι’ αυτές τις θέσεις και πως τέτοια ενημέρωση δεν υπάρχει. Ο Δήμος έχει στείλει άλλα έγγραφα για άλλες θέσεις και τίποτα για την περιοχή Κανατάδικα και Τσοκαΐτη.
Τέλος η Δήμαρχος ανέφερε πως τη θίγει το γεγονός να μην έχει ενημέρωση για έγγραφα που έρχονται η φεύγουν από το Δήμο και η ίδια δεν λαμβάνει γνώση, ενώ έχουν γνώση οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και πως θα ζητήσει να αποδοθούν ευθύνες γι’ αυτό.
Πέραν όμως του Δημοτικού Συμβουλίου το Istiaia Press συνεχίζει το ρεπορτάζ και σας παραθέτουμε ένα θα μπορούσαμε να πούμε διαφωτιστικό έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας.
Το Αυτοτελές Γραφείο Εύβοιας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας με Φ123/1045 από 14/7/2015 έγγραφό του διαβιβάζει στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού  τους 25/6 και 7/7 ελέγχους αυτοψίας που έγιναν στις θέσεις Κολοβού Σβάλα – Μικρό & Μεγάλο Λιβάρι – Τσοκαΐτη και ζητά από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Διαβάζοντας τις παρατηρήσεις σε όλους τους ελέγχου βλέπουμε πως η σύμφωνη γνώμη του Υπουργού δεν αποτελεί αυτόματα άδεια για τη λειτουργία επιχείρησης, ότι η σύμφωνη γνώση δεν μπορεί να ισχύει πρακτικά αφού περιοχή τελεί υπό ειδικό καθεστώς προστασίας (Natura, ΖΟΕ) και ότι από το Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού δεν έγιναν οι προβλεπόμενες ενέργειες βάση της ΚΥΑ ώστε να υπάρχει νόμιμη εγκατάσταση καντινών στην περιοχή. Δείτε παρακάτω…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...