Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015

Με παρατράγουδα και ένταση βγαίνει η χρονιά στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιστιαίας – Αιδηψού

Με ένταση και αποχωρήσεις κλείνει το 2015 για το Δημοτικό Συμβούλιο Ιστιαία – Αιδηψού. Η ένταση προκλήθηκε πριν καλά καλά αρχίσει η συνεδρίαση και ο λόγος ήταν η για μία ακόμη φορά, μετά τη συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό η απουσία της Δημάρχου που εξόργισε τόσο τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όσο και το Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας Βασίλη Δημόπουλο.
Όλα ξεκίνησαν όταν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι εισήλθαν στην αίθουσα. Να σημειώσουμε ότι για μία ακόμη φορά δεν συμπληρωνόταν απαρτία από την πλευρά της συμπολίτευσης. Βλέποντας ο Σύμβουλος της συμπολίτευσης Βασίλης Δημόπουλος ότι τη θέση της Δημάρχου πήγε να καταλάβει ο Αναπληρωτής Δημήτρης Ζουπανιώτης ρώτησε γιατί απουσιάζει η Δήμαρχος. Η Πρόεδρος απάντησε πως θα έρθει αργότερα αφού επέστρεφε από ραντεβού που είχε στην Περιφέρεια με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη. Τότε ο κ. Δημόπουλος ανέφερε ότι δεν δέχεται να ξεκινήσει η συνεδρίαση αν δεν έρθει η Δήμαρχος και πως θα έπρεπε να την περιμένουν. «αυτή πληρώνεται και έπρεπε να είναι εδώ, όχι εγώ που δεν πληρώνομαι και είμαι πάντα παρόν».
Έντονη ήταν η αντίδραση και της Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ο Δήμος Είσαι Εσύ» Νατάσσας Φουρνάρη. Η κ. Φουρνάρη στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο είχε φέρει το θέμα του ελέγχου που ασκείται απ’ το ΣΕΕΔ στο Δήμο για την παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας στις περιοχές Κανατάδικα και Τσοκαΐτη ζητώντας ενημέρωση. Σ’ εκείνη τη συνεδρίαση η Δήμαρχος είχε δεσμευθεί προσωπικά ότι θα φέρει το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και θα δώσει όλα τα σχετικά έγγραφα στις Δημοτικές παρατάξεις. Κάτι το οποίο δεν έγινε μέχρι σήμερα. Η απουσία της θεωρήθηκε εμπαιγμός από πλευράς της κ. Φουρνάρη η οποία το υπερτόνισε σήμερα. Εν συνεχεία κατέθεσε ψήφισμα για το συγκεκριμένο θέμα (αναλυτικά σε νεότερή μας ανάρτηση) το οποίο συνυπέγραψαν και η κ. Ουρανίας Παπανδρέου, ο Θανάσης Καμαράτος και ο Σύμβουλος της Συμπολίτευσης Βασίλης Δημόπουλος και αποχώρησε θεωρώντας αυτό που έγινε σήμερα προσβολή για το Σώμα. Το ίδιο έπραξε όλη η Αντιπολίτευση αλλά και ο Σύμβουλος της Συμπολίτευσης Βασίλης Δημόπουλος, τονίζοντας ότι «δεν έχετε την απαρτία για να συνεδριάσετε». Η Πρόεδρος απάντησε ότι από τη στιγμή που βρισκόσασταν μέσα στην αίθουσα υπήρξε απαρτία. Με βάση την απάντησή της αυτή ο κ. Δημόπουλος τη χαρακτήρισε …αδιάβαστη για μία ακόμη φορά.
Η Δήμαρχος ήρθε στη συνεδρίαση λίγο μετά τις έξι το απόγευμα κατά τη συζήτηση του 9ου θέματος. Ρωτώντας την Πρόεδρο γιατί λείπει η μειοψηφία, η κ. Κούκουζα απάντησε όσα προηγήθηκαν της έναρξης. Η Δήμαρχος ανέφερε πως δεν χρειαζόταν να είναι η ίδια παρούσα αφού την ενημέρωση για το θέμα αιγιαλού και παραλίας θα έκανε την ενημέρωση ο υπάλληλος του Δήμου κ. Φώτου. Μετά το πέρας της συζήτησης των θεμάτων ημερήσιας διάταξης η Δήμαρχος επέμενε ο κ. Φώτου να κάνει ενημέρωση στους συμβούλους της συμπολίτευσης. Σύμφωνα με πληροφόρηση του Istiaia Press  πραγματοποιήθηκε μια μικρή ενημέρωση από τον κ. Φώτου κινούμενη στην θέση που εκφράζει η Δημοτική αρχή δεν φέρει ευθύνη αφού δεν ενημερώθηκε έγκαιρα για τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού και έτσι είχε παρέλθει η 31η Μαΐου και από κει κι έπειτα την ευθύνη δημοπράτησης του χώρου έχει η κτηματική υπηρεσία.

Παρακάτω παραθέτουμε βίντεο με τις δηλώσεις της κ. Φουρνάρη, της κ. Παπανδρέου και του κ. Δημόπουλου για την αποχώρησή τους και την απουσία της Δημάρχου στην αρχή του συμβουλίου.

Νατάσσα Φουρνάρη: "...δεν μπορεί η Δήμαρχος να μας εμπαίζει μ' αυτόν τον τρόπο"


Δήλωση Νατάσσας Φουρνάρη για την αποχώρηση της... από istiaiapress

Ουρανία Παπανδρέου: "...δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις μου ότι θα ζήσουμε καταστάσεις Τσαουσέσκου στο Δημοτικό Συμβούλιο"


Δήλωση Ουρανίας Παπανδρέου για την αποχώρηση... από istiaiapress

Βασίλης Δημόπουλος: "...αποδεικνύει για μία ακόμη φορά η κ. Δήμαρχος την αλαζονεία την οποία έχει"


Δήλωση Βασίλη Δημόπουλου για την αποχώρηση του... από istiaiapress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...