Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

"Μύδροι" Δημόπουλου για την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής να ορίσει δικηγόρο για πειθαρχικό παράπτωμα Αντιδημάρχου

Βασίλης Δημόπουλος
Άστραψε και βρόντηξε κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιστιαίας – Αιδηψού ο Σύμβουλος της Πλειοψηφίας Βασίλης Δημόπουλος σχετικά με τον ορισμό δικηγόρου για να συντάξει την απολογία του Αντιδημάρχου Γιάννη Κατούνη για πειθαρχική δίωξη που του έχει ασκήσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Το θέμα, βασιζόμενο και στην κείμενη νομοθεσία είχε αναδείξει το Istiaia Press την περασμένη Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου αναφέροντας το μη σύννομο της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής στις 4/12 Δείτε (ΕΔΩ)
Παρά τον ντόρο που προκλήθηκε τόσο μέσα από το Istiaia Press, όσο και από το Ράδιο Ιστιαία τη Δευτέρα η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε και την αμοιβή του Δικηγόρου. Η συγκεκριμένη απόφαση εξόργισε τον κ. Δημόπουλο, όπου κλείνοντας την τοποθέτηση του (την οποία θα δείτε παρακάτω σε βίντεο) ανέφερε ότι «αν έχετε να μου δείξετε κάτι που να ανατρέπει την εγκύκλιο του κυρίου Μιχελάκη, που απαγορεύει τον ορισμό δικηγόρου για υπεράσπιση αιρετού σε πειθαρχικά παραπτώματα να κάτσω στη θέση μου, αλλιώς θα φύγω. Δεν θα πάω εγώ στα ποινικά δικαστήρια».

Δημόπουλος για απόφαση Οικονομικής από istiaiapress

Αναφερόμενος στο θέμα ο Επικεφαλής της Νέας Πορείας Ηλίας Πετσής είπε πως «θα προστατεύαμε περισσότερο τον κ. Κατούνη αν δεν του χορηγούσαμε νομική υποστήριξη που δεν είναι σύννομη, γιατί αλλιώς θα τον κάνουμε βορά στα σχόλια της τοπικής κοινωνίας. Εγώ προτείνω να ζητηθεί απ’ τον ελεγκτή νομιμότητας να μας απαντήσει αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο».
Παίρνοντας το λόγο η Δήμαρχος ανέφερε ότι απευθύνθηκε στον Ελεγκτή Νομιμότητας, ο οποίος ακόμη δεν έχει απαντήσει, αλλά και στο Νομικό Σύμβουλο του Δήμου και στον Δικηγόρο που κλήθηκε να αναλάβει την υπόθεση και της είπαν πως επειδή το θέμα είναι αμφιλεγόμενο, το παρέπεμψε για το Δημοτικό Συμβούλιο την ερχόμενη Δευτέρα.
Γιάννης Κατούνης
Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Κατούνης ζήτησε να σταματήσει το θέμα αναφέροντας, ότι «τα χρήματα είναι πολύ λίγα και δεν τίθεται κανένα θέμα. Θα πληρώσω εγώ το δικηγόρο και παρακαλώ να σταματήσει η διαδικασία».  Συνεχίζοντας ανέφερε ότι λόγω της κρίσης και της έλλειψης προσωπικού είναι αναγκασμένος να δίνει τα οχήματα του Δήμου ακόμη και σε εργαζόμενους που δεν διαθέτουν το απαιτούμενο δίπλωμα, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις σχετικά με την καθαριότητα τονίζοντας «ας με ξαναπάνε στον εισαγγελέα και τώρα παίρνω τα σκουπίδια με οδηγό που δεν πρέπει αλλά τι να κάνω να βρομίσει ο Δήμος;».

Τέλος την ανάγκη για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού επισήμανε ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θανάσης Καμαράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...