Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

Απορρίφθηκε η ένσταση της Α.Ε. Ιστιαίας για τον αγώνα με το Αυλωνάρι

Μπορεί στον αγώνα της Α.Ε. Ιστιαίας με το Αυλωνάρι που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας στις 23 Σεπτεμβρίου και έληξε ισόπαλος 2-2, το Αυλωνάρι να έκανε το τραγελαφικό να αντικαταστήσει ποδοσφαιριστή με άλλον που δεν είχε δηλωθεί στο Φύλλο Αγώνα. Μπορεί αυτό να καταγράφηκε στις παρατηρήσεις από το διαιτητή της αναμέτρησης, μπορεί να έγινε ανάληψη της ευθύνης από το Γραμματέα της ομάδας του Αυλωναρίου και μπορεί όλα να έδειχναν ότι η Α.Ε. Ιστιαίας θα έπαιρνε το τρίποντο της νίκης στα "χαρτιά", όμως η ένσταση που κατέθεσε για την αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή απορρίφθηκε από τη διοργανώτρια αρχή, για το λόγο ότι δεν αναγράφηκε στο Φύλλο Αγώνα όπως ορίζει ο ΚΑΠ για την συγκεκριμένη περίπτωση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στο 93' λεπτό του εν λόγω αγώνα αντικαταστάθηκε ο ποδοσφαιριστής Κοτρόζος με τον ποδοσφαιριστή Φραγγή, ο οποίος όμως δεν είχε δηλωθεί από την αρχή του παιχνιδιού ως αναπληρωματικός στο Φύλλο Αγώνα. Κάτι το οποίο έγινε αντιληπτό από το διαιτητή του παιχνιδιού Γιώργο Κασομούλη όταν πήγε να συμπληρώσει, μετά το πέρας του αγώνα της αλλαγές των ποδοσφαιριστών αφού διαπίστωσε ότι παίκτης με αριθμό φανέλας 12, όπως του δόθηκε στο χαρτί της αντικατάστασης δεν υπήρχε δηλωμένος στο Φύλλο Αγώνα από την αρχή του παιχνιδιού. Το εν λόγω συμβάν το κατέγραψε ο διαιτητής στις παρατηρήσεις τους στο φύλλο αγώνα.
Η Α.Ε. Ιστιαίας κατέθεσε ένσταση, όπως γενικά προβλέπεται εντός 48ωρου, Όμως η εν λόγω ένσταση απορρίφθηκε από την ΕΠΣ Εύβοιας αφού η αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή. εμπίπτει στις ενστάσεις εκείνες του ΚΑΠ που πρέπει να αναγράφονται στον ειδικό χώρο που υπάρχει στο Φύλλο Αγώνα
Όπως προβλέπεται από τον κανονισμό στο άρθρο 23 τέσσερα είναι τα είδη ενστάσεων που θα πρέπει να κατατίθενται στο φύλλο αγώνα άμεσα κατά τη συμπλήρωσή του, αντικανονικότητα γηπέδου, αντικανονικότητα στον ορισμό διαιτητών, πλαστοπροσωπία και αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή. Μάλιστα για την περίπτωση αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή στο άρθρο 23 παράγραφος 5β αναφέρει ότι "κατ' εξαίρεση είναι υποχρεωτική η καταχώρηση στο Φ.Α. της ένστασης αντικανονικής συμμετοχής που αφορά ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε ως αναπληρωματικός χωρίς να έχει αναγραφή στο Φ.Α. πριν από την έναρξη του αγώνα και ποδοσφαιριστή που ξανασυμμετείχε σε αγώνα ενώ είχε αντικατασταθεί ή αποβληθεί απ' αυτόν".
Περιμένουμε να δούμε την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης από τη διοργανώτρια αρχή, αν θα υπάρξει κάποια ανακοίνωση από την ομάδα της Ιστιαίας και αν η βορειοευβοιώτικη ομάδα θα προχωρήσει το θέμα και περαιτέρω. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...