Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

Γέμισε λύματα το πρωί η παραλιακή των Λ. Αιδηψού από διαρροή σε φρεάτιο

Διαρροή λυμάτων από φρεάτιο του αποχετευτικού υπήρξε σήμερα το πρωί στα Λουτρά Αιδηψού στην παραλιακή οδό της πόλης με αποτέλεσμα τα λύματα να βγαίνουν στην ξηρά από το φρεάτιο και εν συνεχεία να πέφτουν στη θάλασσα δημιουργώντας τόσο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, όσο και περιβαλλοντική μόλυνση. 
Η διαρροή έγινε γνωστή στο Λιμεναρχείο Αιδηψού έπειτα από αναφορά - καταγγελία που κατέθεσε στη Λιμενική Αρχή Λουτρών Αιδηψού ο Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής του Συνδυασμού "Νέα Πορεία" Ηλίας Πετσής. Στην καταγγελία του ο κ. Πετσής αναφέρει πως υπήρξε διαρροή από το βράδυ της Κυριακής ως σήμερα το πρωί, από φρεάτιο του αποχετευτικού δικτύου της πόλης στην παραλιακή οδό της Λουτρόπολης έμπροσθεν της πολυκατοικίας Σπυρόπουλου. Επίσης αναφέρει ότι η παρούσα καταγγελία του αποτελεί και μηνυτήρια αναφορά τόσο προς τη Δήμαρχο Ιστιαίας - Αιδηψού Ελένη Ευσταθίου, όσο και προς τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Αιδηψού Δημήτρη Ζουπανιώτη. 
Το Λιμεναρχείο έσπευσε άμεσα στην περιοχή και ειδοποίησε τη Δημοτική Αρχή, η οποία έστειλε στο σημείο τεχνικό και όχημα (βυτιοφόρο), όπου αποκατέστησαν τη βλάβη και καθάρισαν την περιοχή. Επίσης από Λιμεναρχείο ειδοποιήθηκε και ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας, ο οποίος διέταξε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα και σχηματισμό δικογραφίας. 
Για το γεγονός ότι το αποχετευτικό της Αιδηψού μολύνει το περιβάλλον κάνει λόγο σε δελτίο τύπου του ο Επικεφαλής του Συνδυασμού της Νέας Πορείας κ. Πετσής, στο οποίο επίσης κάνει λόγο, ότι συνεχίζεται η κακή εικόνα που υπήρχε στο αποχετευτικό και επί θητείας Χριστοφή Ζάχου και πως η συντήρηση είναι ανύπαρκτη. Αναλυτικά στο δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

"Το αποχετευτικό δίκτυο της Λουτρόπολης μολύνει το περιβάλλον,αν σας ενδιαφέρει κυρία Ευσταθίου....
Η διαρροή λυμάτων απο φρεάτια του δικτύου αποχέτευσης στα Λουτρά Αιδηψού,
ήταν μια συνηθισμένη εικόνα κατα την θητεία Χριστοφή Ζάχου και συνεχίζεται
έπειτα απο ένα χρόνο διοίκησης της Λίνας Ευσταθίου.
Αυτό σε συνδυασμό με  την κακή λειτουργία των αντλιοστασίων και τη μόνιμη
δυσοσμία ολοκληρώνει την εγκατάληψη της Λουτρόπολης.
Με ευθύνη της Δημάρχου και των συνεργατών της,έχει διακοπεί απο τον Ιανουάριο
του 2015, η συντήρηση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων και των δύο
Αντλιοστασίων.
Η εφαρμογή του "μοντέλου" διοίκησης Ζάχου,απο την ίδια και τους συνεργάτες της
οδηγεί το Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού σε αδιέξοδο και απαξία.
Οι καιροί ου μενετοί,κυρία Ευσταθίου.

 ΗΛΙΑΣ   ΠΕΤΣΗΣ
 Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
ΝΕΑ  ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...