Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2015

Απόπειρα δολοφονίας πυροφύλακα στη Λίμνη - "Γάζωσαν" με σφαίρες το πυροφυλάκιο

φωτο αρχείου
Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία της Λίμνης, από τη χθεσινοβραδυνή απόπειρα ανθρωποκτονίας 40χρονου πυροφύλακα και μάλιστα εν ώρα εργασίας. Μιλάμε για απόπειρα ανθρωποκτονίας γιατί ο δράστης / δράστες φαίνεται πως είχαν πρόθεση να σκοτώσουν τον πυροφύλακα αφού "γάζωσαν" το πυροφυλάκο   χρησιμοποιώντας σφαίρες από αυτές που χρησιμοποιούν οι κυνηγοί για το κυνήγι αγριογούρουνου βάλλοντας προς το μέρος του..
Συγκεκριμένα χθες το βράδυ και ενώ ο σαραντάχρονος είχε πάει να εκτελέσει τη βάρδια του στο πυροφυλάκιο που βρίσκεται στη θέση Κουτσούφλια πάνω απ' το χωριό των Κουρκουλών, στις 1.15 περίπου τα ξημερώματα έπεσε ο πρώτος πυροβολισμός προς το μέρος του. Ευτυχώς ο πυροφύλακας έπεσε κάτω σώζοντας έτσι τι ζωή του και φώναξε βοήθεια και στο ασύρματο. Στη συνέχεια έπεσαν άλλοι τρεις πυροβολισμοί και οι άγνωστοι δράστες έφυγαν. Στο σημείο έσπευσε σήμερα κλιμάκιο της αστυνομίας, που εξετάζει την υπόθεση. Ο 40χρονος ευτυχώς, εκτός από το σοκ που έχει υποστεί είναι κατά τ' άλλα καλά στην υγεία του. 
Το περιστατικό όμως έχει και μία άλλη διάσταση αναφορικά με τις εργασιακές συνθήκες των πυροφυλάκων στο συγκεκριμένο Δήμο, αφού υπάρχουν καταγγελίες, ότι οι πυροφύλακες, που όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος έχουν προσληφθεί από το Δήμο δεν έχουν υπογράψει ακόμη κάποια σύμβαση έτσι είναι απόλυτα εκτεθειμένοι σε οποιονδήποτε κίνδυνο κατά τη διάρκεια τέλεση των καθηκόντων τους και υπάρχει ο κίνδυνος να μην μπορέσουν να πληρωθούν. Από τη Δημοτική Αρχή διατείνονται ότι οι προσλήψεις των πυροφυλάκων έχουν γίνει με πλήρη νομιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...