Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015

Ένταση μεταξύ Δημάρχου & Αναγνώστου στη χθεσινή Οικονομική Επιτροπή

Ένταση επικράτησε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού, όταν η Δήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελένη Ευσταθίου ανέφερε πως βάσει του Νόμου κακώς βρίσκεται στη συνεδρίαση το αναπληρωματικό μέλος Γιάννης Αναγνώστου, αφού το τακτικό μέλος Άγγελος Μισιρλής δεν έχει ενημερώσει αν κωλύεται και δεν μπορεί να παραβρεθεί στη συνεδρίαση ώστε να αντικαθίσταται νόμιμα από το αναπληρωματικό μέλος.


Ο κ. Αναγνώστου αντέδρασε, τονίζοντας ότι δεν αποχωρεί διότι έχει λάβει πρόσκληση για τη συνεδρίαση. Εν συνεχεία επικράτησε ένταση μεταξύ των δύο ενώ ακούστηκαν και κάποιες εκφράσεις που δεν τιμούν τους θεσμούς. Βέβαια η ένταση προκλήθηκε όταν η Δήμαρχος χτύπησε στο έδρανο το χέρι, τότε τόσο το μέλος Ηλίας Πετσής, όσο και ο Γιάννης Αναγνώστου φώναξαν "το χέρι να το χτυπήσετε στο σπίτι σας και στην οικογένεια σας όχι εδώ".

Στη συνέχεια και μετά από ολιγόλεπτη ανταλλαγή "φιλοφρονήσεων" η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά, ενώ κάποια στιγμή αποχώρησε και ο κ. Αναγνώστου.

Να σημειώσουμε ο Κώδικας αναφέρει αυτά που είπε η Δήμαρχος αναφορικά με τα μέλη που λαμβάνουν μέρος και ψηφίζουν στη συνεδρίαση, όμως δεν αναφέρει πουθενά ότι κάποιο αναπληρωματικό μέλος ή Επικεφαλής παράταξης απαγορεύεται να παρακολουθήσει τις συνεδριάσεις χωρίς φυσικά δικαίωμα ψήφου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...