Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ημερίδα στα Καμένα Βούρλα, με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες (05-04-2015) από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ημερίδα σε ξενοδοχείο στα Καμένα Βούρλα, με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο, μετά από πρόσκληση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων των Καμένων Βούρλων.

Η ημερίδα απευθυνόταν σε γονείς και παιδιά, που επιθυμούσαν να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης ο Διευθυντής του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Βασίλης Μαστρογιάννης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας Υποστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, Ταξίαρχος Μιχαήλ Πάππος.
Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, ο Υποδιευθυντής της Υπηρεσίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Βασίλειος Παπακώστας, καθώς και εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διεξαγωγή της ημερίδας ήταν:
Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Ο σκοπός διοργάνωσης των ημερίδων.
Διαδικτυακές Απειλές και μέτρα προστασίας.
Τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου και πρακτικές πρόληψης αυτών.
Τα φαινόμενα διαδικτυακού εκφοβισμού, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.
Στόχος της ημερίδας ήταν η προβολή της νέας καινοτόμου εφαρμογής CYBERKID παράλληλα με τις δραστηριότητες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται, μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας, καθώς και η ενημέρωση των γονέων και παιδιών για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...