Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

Ταλανίζεται ακόμη ο Δήμος από τη διαμάχη με τον πρώην ανάδοχο του αποχετευτικού της Αιδηψού

Ταλανίζεται και "αιμορραγεί" οικονομικά απ' ότι φαίνεται ακόμη ο Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού, από τη διαμάχη του με την ΧΑΛΚΙΣ ΑΤΕΤΕ για το αποχετευτικό της Αιδηψού. Μια διαμάχη που ξεκινά από τον πρώην Δήμο Αιδηψού και συνεχίζεται μέχρι τώρα, αφού στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ήρθε προς συζήτηση θέμα για ορισμό δικηγόρου από πλευράς Δήμου για τις κατασχέσεις που έχει κάνει η παραπάνω εταιρία σε λογαριασμούς του Δήμου σε διάφορες τράπεζες.

Το μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και Επικεφαλής του συνδυασμού Νέα Πορεία Ηλίας Πετσής ζήτησε να του χορηγηθεί αναλυτική κατάσταση σχετικά με τα ποσά που τελούν υπό κατάσχεση και σε ποια πιστωτικά ιδρύματα είναι αυτά. Επίσης ζήτησε να έλθει το θέμα ως μοναδικό σε Δημοτικό Συμβούλιο και το Δικηγορικό Γραφείο Παυλόπουλου που εκπροσωπεί το Δήμο στο ποινικό Σκέλος της υπόθεσης να παραστεί και να ενημερώσει το Σώμα.

Αρμόδιος Υπάλληλος του Δήμου ανέφερε ότι υπάρχουν ακόμη κατασχεμένα ποσά σε τράπεζες και ότι η εν λόγω εταιρία παίρνει και το ΤΑΠ (τέλος ακίνητης περιουσίας) από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Ένα τέλος που έπρεπε να εισπράττει ο Δήμος.

Η Δήμαρχος και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Ελένη Ευσταθίου ζήτησε να παραβρεθεί στην Οικονομική Επιτροπή και να ενημερώσει τα μέλη ο Δικηγόρος κ. Γκίκας που έχει αναλάβει αυτό το σκέλος της υπόθεσης και τότε να λάβει εκ' νέου εντολή για να συνεχίσει την υπόθεση, κάτι στο οποίο συμφώνησαν όλα τα παρόντα μέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...