Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

Μπάχαλο στο Δήμο με την ένσταση του εργολάβου για την ανάπλαση παραλίας Λ. Αιδηψού

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιστιαίας - Αιδηψού. Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή της η Πρόεδρος Αγγελική Κούκουζα τονίζει έγινε λανθασμένη αναγραφή ημερομηνίας και εκ παραδρομής δόθηκε μη ορθό πρωτόκολλο.Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει ότι "Σας γνωρίζουμε ότι η πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου για την 1η Απριλίου 2015, ακυρώνεται λόγω:
1. αναγραφής λανθασμένης ημερομηνίας συνεδρίασης «30η Μαρτίου 2015» αντί της ορθής ημερομηνίας (1-4-2015) στα αποδεικτικά επίδοσης πρόσκλησης συνεδρίασης για το εν λόγω Δημοτικό Συμβούλιο προς τους Δημοτικούς Συμβούλους.
2. εκ παραδρομής δεν αποδόθηκε ορθό πρωτόκολλο στην συγκεκριμένη πρόσκληση."

Την παρασκευή η συνεδρίαση
Με νεότερη πρόσκληση τελικά η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Απριλίου στις 2.00 το μεσημέρι. Από το θέματα που ξεχωρίζουν είναι δύο: "Ανάκληση της αριθ. 68/2015 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Ένσταση Κ/Ξ ΑΛΑΒΕΡΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ και ΣΙΑ Α.Ε. – ΝΤΑΣΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, αναδόχου του έργου ¨ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΛΟΥΤΡΩΝ ΑΙΔΗΨΟΥ¨».- (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Ζουπανιώτης).
και Εξέταση Ένστασης Κ/Ξ ΑΛΑΒΕΡΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ και ΣΙΑ Α.Ε. – ΝΤΑΣΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, αναδόχου του έργου ¨ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΛΟΥΤΡΩΝ ΑΙΔΗΨΟΥ¨».- (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Ζουπανιώτης)"
Δηλαδή το Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητήσει να ανακληθεί μια απόφαση που είχε λάβει στις 23 Μαρτίου και παρέπεμπε το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή.

Ηλίας Πετσής Πραξικόπημα της Προέδρου
Για πραξικόπημα απο πλευράς της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και για την ύπαρξη πολιτικού παράκεντρου στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού με επικεφαλής το σύζυγο
της Δημάρχου,μίλησε ο Ηλίας Πετσής στην εκπομπή του Γιάννη Τσελίκα,τη Δευτέρα
30 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην εμμονή της κυρίας Κούκουζα,να επαναφέρει στο
Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της ένστασης της αναδόχου εταιρίας του έργου
"Ανάπλαση Τμήματος Παραλιακής Ζώνης Λ.Αιδηψού",παρότι το σώμα αποφάσισε
την παραπομπή του στην Οικονομική Επιτροπή και δεν μπορεί να επανέλθει πρίν
παρέλθει διάστημα εξήντα ημερών.

Για το σύζυγο της κυρίας Ευσταθίου είπε οτι δεν ανταποκρίνεται στα υπηρεσιακά του
καθήκοντα,αλλά προΐσταται ενός εξωθεσμικού διευθυντηρίου που λειτουργεί ως
πολιτικό γραφείο της Δημάρχου.

Τι έγινε στη συνεδρίαση της 23ης Μαρτίου
Στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας 23 Μαρτίου 2015, που είχε έρθει το θέμα προς συζήτηση αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία τελικά το θέμα να πάει στην Οικονομική Επιτροπή και αυτή να το παραπέμψει με εισήγηση της στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μάλιστα τότε υπέρ της παραπομπής στην Οικονομική Επιτροπή είχαν ψηφίσει και ο εισηγητής Αντιδήμαρχος Δημήτρης Ζουπανιώτης και ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Κατούνης. Επίσης η Δήμαρχος είχε κάνει λόγο και για έκτακτη Οικονομική Επιτροπή μέσα στην περασμένη εβδομάδα.
Δείτε και το βίντεο με την εισήγηση του κ. Ζουπανιώτη

Εισήγηση Αντιδημάρχου Δ. Ζουπανιώτη από istiaiapress
Ομόφωνη απόφαση
Στο πρακτικό της απόφασης διαβάζουμε τελικά πως η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα για παραπομπή στην Οικονομική Επιτροπή και όχι κατά πλειοψηφία. Δείτε το σχετικό απόσπασμα.
Αναφορικά με το θέμα στη σημερινή Εκπομπή του Γιάννη Τσελίκα στο Ράδιο Ιστιαία, τόσο ο Επικεφαλής του Συνδυασμού Νέα Πορεία Ηλίας Πετσής όσο και ο Σύμβουλος της πλειοψηφίας Βασίλης Δημόπουλος έκαναν λόγο για παραποίηση πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τι λέει η Δημοτική Αρχή 
Από τη Δημοτική Αρχή διατείνονται ότι υπήρξε και δεύτερη ψηφοφορία στην οποία υπήρξε ομόφωνη απόφαση για παραπομπή στην Οικονομική Επιτροπή. Μάλιστα αυτό αναφέρουν φαίνεται και στα πρόχειρα χειρόγραφα πρακτικά που τηρούνται κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Το ερώτημα
Πέραν των διαδικαστικών το βασικό ερώτημα που τίθεται είναι τι θα πράξουν οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση σε οποιοδήποτε όργανο ή Δημοτικό Συμβούλιο ή οικονομική επιτροπή, θα την αποδεχθούν ή θα την απορρίψουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...