Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

"Βατερλώ" της Δημοτικής Αρχής Ιστιαίας - Αιδηψού ο ΦΟΔΣΑ

Σε "Βατερλώ" εξελίχθηκε για τη Δημοτική Αρχή Ιστιαίας Αιδηψού η εκλογή εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρησης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας, αφού τελικά ο Δήμος δεν θα στείλει αντιπροσώπους αφού το θέμα δεν πέρασε στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας 23 Μαρτίου, διότι και πέντε Σύμβουλοι της πλειοψηφίας καταψήφισαν.Να επισημάνουμε ότι ουδέποτε πριν θέμα ΦΟΔΣΑ είχε έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να εκφραστούν απόψεις αν ο Δήμος συμφωνεί με τη μετατροπή του Φορέα σε Ανώνυμη Εταιρία.

Κατά τη συνεδρίαση η Επικεφαλής του συνδυασμού "Ο Δήμος Είσαι Εσύ" Νατάσα Φουρνάρη τόνισε ότι η Δήμαρχος προχωρά σε καταστρατήγηση της δημοκρατικής διαδικασίας και την οποία και κατηγόρησε ως απόλυτα πολιτικά ένοχη για το συγκεκριμένο θέμα. Ενώ θεώρησε τραγικό ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Ιστιαίας - Αιδηψού είναι το μόνο σε όλη τη Στερεά που δεν έλαβε καμία απολύτως απόφαση σχετικά με το θέμα μετατροπής του ΦΟΔΣΑ σε Α.Ε.

Ο Επικεφαλής του Συνδέσμου "Νέα Πορεία" Ηλίας Πετσής χαρακτήρισε αποτυχημένη την προσπάθεια της Δημάρχου να φέρει προς συζήτηση το θέμα και της έθεσε ερώτημα για το ποία είναι η θέση της αν συμφωνεί ή όχι να μετατραπεί ο ΦΟΔΣΑ Στερεάς από Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου σε Ανώνυμη Εταιρία.

Το συγκεκριμένο όμως θέμα είναι αυτό που έφερε ρήγματα στο συνδυασμό της Πλειοψηφίας, αφού εκτός από τις συμβούλους της μειοψηφίας και πέντε σύμβουλοι της πλειοψηφίας, οι Μυρτώ Παπαϊωάννου, Γιάννης Χαρβαλιάς, Άννα Λουκατζίκου, Βασίλης Δημόπουλος και Γιώργος Λυμπέρης καταψήφισαν με αποτέλεσμα το θέμα να μην περάσει . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...