Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015

Ολοκληρώθηκε η τριήµερη παρουσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Μόσχα, στο πλαίσιο της ∆ιεθνούς Έκθεσης ΜΙΤΤ

Με εξαιρετικό τρόπο και µε σηµαντικά αποτελέσµατα ολοκληρώθηκε το πλάνο στοχευµένων επαφών και δράσεων των στελεχών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της ∆ιεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΜΙΤΤ 2015, όπου η Περιφέρεια συµµετείχε µε δικό της stand στο περίπτερο του ΕΟΤ.Τη σκυτάλη στις σηµαντικές συναντήσεις του Περιφερειάρχη, Κώστα Μπακογιάννη κατά την διάρκεια της πρώτης ηµέρας της Έκθεσης, παρέλαβε για τις υπόλοιπες µέρες ο Εκτελεστικός Γραµµατέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος προχώρησε σε σηµαντικό αριθµό παρουσιάσεων και συναντήσεων, στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου της Στερεάς Ελλάδας για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής και τη δηµιουργία των απαραίτητων συνδέσµων και επαφών στην Ρωσία.

Πιο συγκεκριµένα, µετά τις συναντήσεις του Περιφερειάρχη µε τους µεγαλύτερους Tour Operators της Ρωσίας και τον Πρόεδρο του Ρωσικού Οµοσπονδιακού Γραφείου Τουρισµού Davydenko Dmitry, ο Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις µε Τουριστικούς πράκτορες άλλων πόλεων της Ρωσίας αλλά και µε εκπροσώπους φορέων και συνδέσµων. Παράλληλα, προχώρησε σε σειρά συνεντεύξεων σε ΜΜΕ, όπως το TV Soyuz (http://tv-soyuz.ru/ επίσηµο κανάλι,
εθνικής εµβέλειας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας), σε προωθητικά διαφηµιστικά κανάλια, όπως το TV Tourist Press (http://www.touristpress.net/ - ΕλληνοΒρετανικό συνδροµητικό κανάλι ), στο Ρ/Σ Radonezh (http://radonezh.ru/ επίσηµος ραδιοφωνικός σταθµός εθνικής εµβελείας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας), στο περιοδικό Natur Produkt (www.np-mag.ru - επίσηµος ετήσιος τουριστικός οδηγός της Μόσχας), καθώς και σε ιστοσελίδες µεγάλης επισκεψιµότητας που αφορούν σε  θέµατα τουρισµού, όπως µεταξύ άλλων και η www.TourOut.ru (µε 400.000 και πλέον επισκέπτες ηµερησίως).

Παράλληλα, ο Εκτελεστικός Γραµµατέας της Περιφέρειας, Νίκος Χαρδαλιάς, συναντήθηκε µε τον Υφυπουργό Τουρισµού, αρµόδιο για θέµατα ∆ιεθνών Συνεργασιών, Valery Korovkin και τον συνεργάτη του αρµόδιο για θέµατα σχέσεων µε την Ελλάδα, Georgi Amorobian, καθώς και µε τον Γενικό Γραµµατέα του Υπουργείου Εξωτερικών, πρώην Υπουργό Τουρισµού της Οµοσπονδιακής Κυβέρνησης της Ρωσίας και Πρόεδρο της Ένωσης Ρώσων Tour Operators, Alexander Radkov. Τέλος, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μπακογιάννη και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Νίκος Χαρδαλιάς κήρυξε την έναρξη της φετινής Ελληνικής εβδοµάδας Πολιτισµού στην Μόσχα µετά από πρόσκληση του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισµού Μόσχας και της Πρόεδρου του, Καθηγήτριας στο Πανεπιστήµιο της Μόσχας, Θεοδώρας Γιαννίτση καθώς και του Συλλόγου Ελληνορωσικής Φιλίας και του Πρόεδρου του, πρώην πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα, Andrey Vdovin. Παρουσία 300 και πλέον Ελλήνων της Ρωσίας καθώς και του Γενικού Γραµµατέα του Οµοσπονδιακού Συνδέσµου Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας-Κύπρου, Alexander Petritsko, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας µας εγκαινίασαν την επταήµερη έκθεση και ταυτόχρονα ενηµέρωσαν τους οµογενείς µας για την ιστορική σηµαντικότητα και το τουριστικό ενδιαφέρον της Στερεάς Ελλάδας.

  Ολοκληρώνοντας την τριήµερη αυτή προσπάθεια στην Μόσχα, ο Κώστας Μπακογιάννης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: « Οι συναντήσεις µας στη Μόσχα, ήρθαν σαν επιστέγασµα µιας εξαντλητικής αλλά µοναδικά δηµιουργικής συλλογικής προσπάθειας για την τουριστική ανάδειξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όχι µόνο στην Ρωσία των 142 εκ. κατοίκων και τη Μόσχα των 16 εκ. πολιτών, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Με την παρουσία µας στις 4 διεθνείς εκθέσεις, του Τελ Αβίβ, του Βελιγραδίου, του Βερολίνου και τώρα της Μόσχας, δηµιουργούµε υπεύθυνα και συγκροτηµένα εκείνους τους αναγκαίους δίαυλους επικοινωνίας αλλά και εκείνες τις βάσεις που θα οδηγήσουν στην υλοποίηση του σχεδίου µας για µια Στερεά Ελλάδα εξωστρεφή, ικανή να επενδύσει στα µοναδικά φυσικά, πολιτιστικά, θρησκευτικά µνηµεία της, ικανή να αξιοποιήσει τα σπουδαία ανταγωνιστικά της πλεονεκτήµατα. Μέσα από ένα ολοκληρωµένο επιχειρησιακό σχέδιο, χτίζουµε σταδιακά το αύριο του τουρισµού στην Περιφέρειά µας». Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...