Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015

"Ο Κύβος ερρίφθη" στα Καμάρια τελικά το Ειδικό Σχολείο

Ο Κύβος ερρίφθη, το σχολείο των Καμαρίων θα είναι αυτό που θα στεγάσει το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, όπως ψήφισε με 18 ψήφους υπέρ το Δημοτικό Συμβούλιο Ιστιαίας - Αιδηψού κατά τη συνεδρίασή του προχθές Δευτέρα. Εισηγητής ήταν ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σπανός.


Κατά την εισήγησή του ο κ. Σπανός ανέφερε ότι μόνο το σχολείο τον Καμαρίων πληρεί τις προϋποθέσεις για να στεγαστεί το ειδικό σχολείο (Δείτε σχετικό βίντεο).

Εισήγηση αντιδημάρχου Θ. Σπανού για το ειδικό... by istiaiapress

Η Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας Ουρανία Παπανδρέου τόνισε ότι "θα στηρίξω τη δημιουργία του ειδικού σχολείου. Θεωρώ αδιανόητο να χαθεί. Δεν βάζω καμία βιβλιοθήκη πάνω απ' αυτά τα παιδιά προσέξτε μη χαθεί αυτό το έργο. Γίναμε ρατσιστές γι' αυτά τα παιδιά και δεν ντρεπόμαστε.

Ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας Γιάννης Αναγνώστου ανέφερε, ότι "είπαμε να είναι στείλετε κι άλλα σχολεία και εσείς δεχθήκατε μόνο τα Καμάρια. Το πάτε στα Καμάρια για να έχετε την πληροφορική και να πάτε να διδάξετε δίπλα στο σπίτι σας. Τα συμφέροντά σου εξυπηρετείς στο Δήμο".

Ο Επικεφαλής του Συνδυασμού Νέα Πορεία Ηλίας Πετσής τόνισε ότι οι δύο προηγούμενες προσπάθειες για να συζητηθεί το θέμα απέτυχαν γιατί η Δημοτική Αρχή επεδίωκε τον κοινωνικό αυτοματισμό. "Δεν είδαμε καμιά αξιόλογη πρόταση και για άλλα σχολεία από την τεχνική υπηρεσία. Θεωρώ ότι δεν εξαντλήσατε καμιά πιθανότητα για να δείτε κι άλλα σχολεία".

Η Νατάσα Φουρνάρη Επικεφαλής του συνδυασμού "Ο Δήμος Είσαι Εσύ" τόνισε ότι "φυσικά και είμαστε ευαίσθητοι και θέλουμε το σχολείο προέκυψε όμως ένα κοινωνικό θέμα με τη βιβλιοθήκη των Καμαρίων. Οι άνθρωποι αυτοί το νιώθουν σαν σπίτι τους και θεωρείται ότι με κάποιο τρόπο εσείς τους πετάτε έξω". Ενώ ο Επικεφαλής της Λαϊκής συσπείρωσης Θανάσης Καμαράτος επισήμανε ότι η παράταξη συμφωνεί με τη δημιουργία σχολείου αρκεί να υπάρχει κατάλληλο εκπαιδευτικό προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή" Επίσης ο κ. Καμαράτος πρότεινε να συστεγαστούν βιβλιοθήκη και ειδικό σχολείο μαζί.

Παίρνοντας το λόγο η Δήμαρχος έκανε λόγο για διατηρητέο κτίριο που υπάρχει σχεδόν απέναντι από το σχολείο, όπου ο ιδιοκτήτης του προτίθεται να το νοικιάσει για πολιτιστικούς σκοπούς ώστε να στεγαστεί η βιβλιοθήκη. Επίσης επισήμανε πως διαθέτει μεγάλο αύλιο χώρο όπου μπορεί να φιλοξενεί και δράσεις του Συλλόγου του χωριού.

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καμαρίων εξέφρασε τη θέση του δια μέσου του Προέδρου του Αλέξανδρου Κουτσογιωργάκη τόσο μέσα στο Συμβούλιο όσο και με το παρακάτω δελτίο τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...